• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu noktayı koydu: İktidara gelince tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta!

CHP genel merkezinde konuşan millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara gelince tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta!” dedi.

12:50 18 Mayıs 2023 Perşembe
Kılıçdaroğlu noktayı koydu: İktidara gelince tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta!
CHP genel merkezinde konuşan millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara gelince tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta!” dedi.





Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



”28 Mayıs günü iki aday ve iki farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. Benim görevlerimden birisi de gerçekleri söylemektir. Başta bizi desteklemiş olan 25 milyon olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum.



İlk turdan sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktı. Erdoğan ve küstahlara çok ciddi bir şekilde dur dedik. Oyların yarısını bile alamadılar. Neticede AKP yedi puan geriledi.



Bir demokrasi şöleni ve huzur havasında geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan’ın yalan ve iftira kampanyalarıyla gölgelendi. Ben karşımda daha mert, daha yürekli bir rakip görmek isterdim.



Siyasi kültürümüz bir kez daha lekelendi. Ancak milletimizi çaresizlik içinde iftira ve karalama kampanyalarıyla aldatmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamadılar



Milletimiz bize de çok etkili başka bir mesaj verdi: Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi sandığa gidip tepkisel oy kullandı, kiminin de eli istemeye istemeye Erdoğan’a gitti. Çünkü kara propagandaya maruz bırakıldı mesajlarımız. Şunu söyleyeyim biz de sizin mesajınızı aldık. Ulaşmamız gereken milyonlarca vatansever vatandaşımız var.



Tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. YSK’ya tüm itirazları yaptık.



28 Mayıs tarihi her sandıkta beş müşahite ihtiyacımız var.



Gelin önce şu terör meselesini Erdoğan’la bir konuşalım. Erdoğan sen değil misin masaya oturan, gizli gizli pazarlıklar yapan. Senin ne haddine bizim vatan sevgimizi sorgulamak?



Buradan bütün vatandaşlarıma ilan ediyorum: Terör örgütleriyle asla masaya oturmadım ve oturmayacağım. Nokta! Erdoğan, senin izlediğin yolu izlemeyeceğim, nokta!



Erdoğan sen ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmadın. 10 milyon mülteci getirdin. İthal oy için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını sattın.



Ben iktidara gelince tüm mültecileri evlerine göndereceğim, nokta!



İki torbacıya öldürttüğünü Sinan Ateş’in hesabını soracağım, nokta!



Bak Erdoğan ben hiçbir zaman çalmadım, çırpmadım. Buna tenezzül bile etmedim. Devletin ve milletin beş kuruşunda gözü olanın gözünü çıkaracağım, burunlarından fitil fitil getireceğim!



Vatandaşlarıma seslenmek isterim: Bunlar kalırsa 10 milyondan fazla sığınmacı daha Türkiye’ye gelecek. Bunlar kalırsa dolar 30 liraya gelecek, sığınmacılar potansiyel suç makinesine dönüşecek yağmalar başlayacak. Şehirler uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. Farkında mısınız, bunlar kalırsa genç kızlarımız kendi başlarına sokağa çıkamaz hale gelecek.



Farkında mısınız bunlar her meşrepten teröristi Meclis’e sokacaklar. Biz buna izin vermeyeceğiz, vatanını seven kimse izin vermeyecek. Nokta!



28 Mayıs’ta sandığa gitmek ahlaki, vatani bir mecburiyettir. İşte bunun için en az 1 milyon insan sandık başında olacağız. Güvenliği sağlayacağız. Sevgili vatandaşım, seni de oy attığın sandığın başında bekliyorum. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın, vatanını seven sandığa gelsin.”

Son güncelleme: 12:50 18.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı