• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Linç girişiminde bulunanların PKK’dan bir farkları yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisini linç etmek isteyenlerin PKK’dan bir farkları bulunmadığını söyledi.

18:20 30 Nisan 2019 Salı
Kılıçdaroğlu: Linç girişiminde bulunanların PKK’dan bir farkları yok
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisini linç etmek isteyenlerin PKK’dan bir farkları bulunmadığını söyledi.



Kılıçdaroğlu şehit çenazesinde uğradığı saldırıyı partisinin grup toplantısında ilk kez anlattı. “Bu bir linç girişimidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Hayatımda iki kez polisin zırhlı aracına bindim. İlki Artvin’deydi. Saldırıyı yapanlar PKK idi. Akkuzulu köyünde de Akrep aracına bindim. Akkuzulu köyündeki saldıranların PKK’dan farkı yok. PKK ülkeyi bölmek parçalamak istiyor, bunlar da aynı amaçta” ifadesini kullandı.

BUNLAR ŞEHİDE VE AİLESİNE SAYGI GÖSTERİYORLAR MI?


Kılıçdaroğlu, “Cenazeye ben ve arkadaşlarım katıldık. Bir grup cenaze namazını doğru düzgün kıldırmadılar. Benim gündeme getirmek istediğim provokasyon yapanlardır. O cenazeye katılan tek genel başkan benim. Daha baştan sloganlar hakaretler. Bunlar gerçekten şehide şehit ailesine saygı gösteriyorlar mı?” ifadelerini kullandı.

İKİ KEZ EKREM İMAMOĞLU’NU ARADIM

Kılıçdaroğlu şunları anlattı: “Hayatımda iki kez polisin zırhlı aracına bindim. İlki Artvin’deydi. Saldırıyı yapanlar PKK idi. Akkuzulu köyünde de Akrep aracına bindim. Akkuzulu köyündeki saldıranların PKK’dan farkı yok. PKK ülkeyi bölmek parçalamak istiyor, bunlar da aynı amaçta. Biz sakinliğimizi koruduk. Evde iki kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştum. Mitingde kucaklayıcı bir dil olsun diye. Bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür hiç kimse bunu unutmasın. Boynunda idam fermanı ile ülkeyi kurtardı.”

YSK’NIN BU SÜRECİ SONLANDIRMASI GEREKİR

CHP’nin hukuktan yana tavır takındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “YSK’da görev yapan yargıçlar yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor ve bunlar her ortamda hukukun üstünlüğü savunmak siyasi basakılara göğüs germek zorundadırlar. YSK’nın bu süreci bir an sonlandırması ve İmamoğlu’nu İBB Başkanı ilan etmesi gerekir. YSK daha önce verdiği kararların içtihatlarına uyacak. YSK seçimde kaybedenlerin ürettikleri yasadışı gerekçeleri reddetmelidir.” dedi.

DAMAT BAL KAYMAKLA BESLENİYOR

Kılıçdaroğlu ekonominin gidişatı ile ilgili de konuştu: “33 milyar lira faizi kim ödedi? 82 milyon vatandaş. İktidar olduktan 2019’un Şubat sonuna kadar ödedikleri faiz 165 milyar dolar. Londra’daki bir grup tefeciye verdiler. Bunu vatandaşların görmesi lazım. Olay sıradan bir olay değildir. Dolar aldı başını gidiyor, beylerin keyfi yerinde. Hala ekonomide iyiye gidiyoruz diye açıklama yapıyorlar. Ekonomiyi damada emanet etmişler. Damat işsizlik nedir biliyor mu, kira ödüyor mu? Damat ballarla kaymaklarla besleniyor.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 18:20 30.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı