• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, katledilen Başak Cengiz'e yönelik iğrenç paylaşım için talimat verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen Başak Cengiz için iğrenç bir paylaşımda bulunan Halil Dede isimli Twitter kullanıcısı için talimat verdi.

18:08 11 Kasım 2021 Perşembe
Kılıçdaroğlu, katledilen Başak Cengiz'e yönelik iğrenç paylaşım için talimat verdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen Başak Cengiz için iğrenç bir paylaşımda bulunan Halil Dede isimli Twitter kullanıcısı için talimat verdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen Başak Cengiz için iğrenç bir paylaşımda bulunan Halil Dede isimli Twitter kullanıcısı için talimat verdi. Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, Bu kişiden hesap soracağız! dedi.

Ataşehirde Can Göktuğ Boz isimli erkeğin sokakta samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladığı Başak Cengiz (28), hastanede yaşamını yitirdi.


Cengizin yaşamını yitirmesinin ardından bir paylaşım yapan Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı fotoğrafa eklediği notla üzüntüsünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu, Başak kızım… Çok üzgünüz, çok öfkeliyiz dedi.

Halil Dede isimli bir trolün ise iğrenç paylaşımı tepki çekti.

Kılıçdaroğlunun Başak Cengiz hakkındaki paylaşımını alıntılayan Dede, Hayırdır, bu abla da kim? CHP teşkilatına girip sağlam çıkamamış tecavüzzede mi? dedi.

Katledilen Cengiz hakkında yapılan bu paylaşım Kemal Kılıçdaroğlunun da tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu, verdiği talimatla Halil Dede isimli kullanıcı hakkında suç duyurusu yapılmasını istedi.



Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan ile aynı söylemde bulunan densiz @HalilDe04100370 isimli Twitter kullanıcısı hakkında Sayın Genel Başkanımızın talimatı üzerine derhal işlem başlattık dedi.

Suç duyurusu yapıldığını sosyal medya hesabından açıklayan Çelik, şunları belirtti:

Erdoğanın kullandığı dilin sonuçları! Toplumsal barışı bozucu söylem ve davranışlardan kaçınmanın zamanı gelmedi mi ey Erdoğan! Hunharca katledilen bir mimar! Bu katliam üzerinden densizce yapılan değerlendirmeler!

Erdoğan ile aynı söylemde bulunan densiz @HalilDe04100370 isimli Twitter kullanıcısı hakkında Sayın Genel Başkanımızın talimatı üzerine derhal işlem başlattık. Bu kişiden hesap soracağız! Elbette, sandıkta da Erdoğandan halkımız hesabını soracak!
  Erdoğanın kullandığı dilin sonuçları!

Toplumsal barışı bozucu söylem ve davranışlardan kaçınmanın zamanı gelmedi mi ey Erdoğan!

Hunharca katledilen bir mimar!..

Bu katliam üzerinden densizce yapılan değerlendirmeler!..@kilicdarogluk https://t.co/5tvFbyz9k2 — Celal ÇELİK (@CelikBaskan06) November 11, 2021  

Son güncelleme: 18:08 11.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı