• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu enflasyon rakamları için TÜİK'e yüklendi: Kul hakkı yedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerinin ardından değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu,

18:21 05 Eylül 2023 Salı
Kılıçdaroğlu enflasyon rakamları için TÜİK'e yüklendi: Kul hakkı yedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerinin ardından değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu,

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın düşük faiz istemiyle enflasyon, Merkez Bankasının izlediği gevşek para politikası nedeniyle geçen yıl yüzde 85i aşarak 24 yılın zirvesine çıktıktan sonra ağustos itibarıyla yüzde 60ın altına gerilemiş olsa da, enflasyonun yıl sonu yüzde 60ı bulması bekleniyor.

Bu gelişmeler sonrası Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) dün açıkladığı verilere göre, enflasyon 2023 Ağustos ayında aylık bazda yüzde 9,09 artarken, yıllık enflasyon yüzde 58,94e yükselerek yılın en yüksek seviyesini gördü.
HESAPLAMA ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİTÜİKin enflasyon rakamları sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dün paylaşılan verilerden anlaşılıyor ki TÜİK, hesaplama anlayışını değiştirdi. Bir başka deyişle, verilerin üstündeki makyajı azalttı, gerçeklere yaklaştı dedi. TÜİK, Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KUL HAKKI YEDİKılıçdaroğlu, TÜİK bu hesaplama değişikliğiyle, daha önce milletin aldatıldığını; enflasyona göre maaşına zam alan milyonlarca vatandaşın kul hakkının yendiğini; talimat veren Sarayın ve o talimatı yerine getirenlerin suç işlediğini kabul etmiş oldu ifadelerini kullandı.
DERHAL TELAFİ ZAMMI YAPILMALIDIRArtık gerçekler konuşuluyorsa, 12 aylık enflasyon yüzde 58 değil, yüzde 128’dir diyen Kılıçdaroğlu, Emekliden, işçi ve memurdan özür dilenerek, gerçek oranlara göre, derhal telafi zammı yapılmalıdır dedi.
TÜİK BİNASINA ALINMADIÖte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, enflasyon rakamlarının doğru açıklanmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz Aralık ayında TÜİK binasının önüne gitti, fakat randevu verilmediği gerekçesiyle heyet TÜİK binasına alınmadı.Burada yaptığı açıklamada Kılıçdaoğlu, Randevu vermeyen TÜİKe gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavunun bir Musası vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar demişti.

Son güncelleme: 18:21 05.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı