• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu dünyaca ünlü dergide: 'Erdoğan'ı yenebilecek adam, milyonların son umudu'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TIME dergisine konuştu. Dünyaca ünlü dergi Kılıçdaroğlu için

10:43 28 Nisan 2023 Cuma
Kılıçdaroğlu dünyaca ünlü dergide: 'Erdoğan'ı yenebilecek adam, milyonların son umudu'
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, TIME dergisine konuştu. Dünyaca ünlü dergi Kılıçdaroğlu için

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin önde gelen yayınlarından TIME dergisine konuştu. TIME dergisi, Milyonlarca Türkün Kılıçdaroğlunu, dengeli bir yönetim sistemini geri getirmenin son umudu olarak gördüğünü ifade etti. Dergi, Kılıçdaroğlunu, Erdoğanı yenebilecek adam diye tanıttı.

DEMOKRATİK YOLLARLA SONLANDIRACAĞIZSöyleşide Kılıçdaroğlu, Uzun yıllar sevdiğimiz ve şimdi elimizden kaçmakta olan demokrasiyi tekrar ihdas etmeliyiz diye konuştu. Türkiyenin ABD, NATO ve Avrupa Birliğiyle ilişkilerini tekrar inşa edeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiyeyi tekrar medeni dünyanın bir parçası yapacağız ifadelerini kullandı.

KENARA ÇEKİLİP TORUNLARIMLA OYNAYACAĞIMTIMEın AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın yetkilerinin cumhurbaşkanı makamına verdiği güce dikkat çektiği söyleşide Kılıçdaroğlu, seçildiği takdirde cumhurbaşkanı olarak makamın yetkilerini kısıtladıktan sonra siyaset sahnesinden ayrılacağını belirtti. Millet İttifakının adayı, Bir kenara çekilip torunlarımla oynayacağım. Ben hırslı bir insan değilim ifadelerini kullandı. Ben sakin bir insanım diyen Kılıçdaroğlu, Sert eleştiri karşısında sakin kalır, cevabımı sonra veririm dedi.

SELVİ KILIÇDAROĞLU: KEMAL ASLA SESİNİ YÜKSELTMEZMillet İttifakının adayının eşi Selvi Kılıçdaroğlu da, Kemal asla sesini yükseltmez, hiç bağırmaz. Onunla doğru düzgün tartışamazsınız bile diye konuştu. TIME dergisi, genel başkan olduktan sonra Kılıçdaroğlunun CHPyi, Laik şehirli elitlerin sözcüsü olmaktan Avrupa stili bir sosyal demokrat partiye dönüştürdüğünü yazdı. Dergi, Kılıçdaroğlunun helalleşme söylemine de vurgu yaptı.

Son güncelleme: 10:43 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı