• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu, 'Atatürk Havalimanı'nı ne yapacaklarını açıkladı

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.30'u işaret eden bir paylaşım yapmasının ardından beklenen videosunu yayınladı.

09:34 28 Nisan 2023 Cuma
Kılıçdaroğlu, 'Atatürk Havalimanı'nı ne yapacaklarını açıkladı
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 22.30'u işaret eden bir paylaşım yapmasının ardından beklenen videosunu yayınladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. 

Saat 22.30u işaret eden Kılıçdaroğlu, Bir müjdem var. Haydi gelin, burada buluşalım ifadelerini kullandı.
VİDEOYU YAYINLADI Kılıçdaroğlu beklenen videoyu yayınladı. 
Kılıçdaroğlu söz konusu videoyu Atatürk Havalimanı notuyla paylaştı.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 
İçinizi ferahlatacak bir müjde için karşınızdayım. Konu Atatürk Havalimanı. Daha önceki adıyla Yeşilköy Meydanı, Türk Havacılık tarihinde büyük bir öneme sahip. Yeşilköyün kökleri 1911-12de kurulan Tayyare Mektebine dayanır. Türk havacılığının öncüleri, Vecihi Hürküşler ve niceleri bu mektepte yetişmiştir. Şimdi o okulu yok ettiler. Türk havacılığının en temel unsuru olan Hava Kuvvetlerinin doğduğu yerdir Yeşilköy. Densizler böyle bir yerin pistlerini kırdı, diğer pistleri de kendi özel pistleri olarak kullanıyorlar. 
Şimdi bu üzücü tabloyu temelden çözecek müjdeye gelelim. Düşündüm, Atatürkün havacılık vizyonu nasıl olurdu? O geleceğin yüzyılına hazırlık yapardı. Biz de onun vizyonu doğrultusunda bunu yapacağız. İktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanını havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz. 
Peki bunu kimlerle yapacağız? Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız. Lütfen gençler, google bu isimleri yazın. Uzay meraklıları bilir Özmen ailesinin yönetimindeki şirketi NASAnın en önemli projelerinde kritik hizmetler geliştirmiş bir şirkettir. Amerikalılar bizim beyinlerimizden böyle yararlanıyorlar. Kendileri ile konuştum. 
Bir hayalim daha var şirket, uzayda habitatlar kuruyor. Mesela kanser araştırmaları uzayda yapılıyor. Hayalim Canan Dağdeviren ile Eren Özmenin birlikte bu konuda Türkiye için çalışmasıdır. 
Büyük şeyler yapacağız. Bu şampiyonlar ligi Türkiye için çalışacak. Bu hamle ile yurt dışına giden beyinleri ülkemizde tutacağız. İlginç bir bilgi verebilirim: bunlar devlet projesi olacak. Bay Kemal bunları parti propagandasına çevirmeyecek.

Son güncelleme: 09:34 28.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı