• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Ankara ve İstanbul’da CHP’li başkanlar devam eder, Konya alınmayacak bir yer değil

17:50 01 Eylül 2023 Cuma
Kılıçdaroğlu: Ankara ve İstanbul’da CHP’li başkanlar devam eder, Konya alınmayacak bir yer değil





Yerel seçimlerde CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde partili başkanların devam edeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, üstü örtülü şekilde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım.” dedi.



Yerel seçimler hakkında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara ve İstanbul’da dominant parti olduklarını, CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanlarının devam edeceğini söyledi.



Muhalefetin parçalanmış durumda olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, AKP’nin güçlü olduğu Konya’nın da alınabileceğini öne sürdü.



GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ



Kılıçdaroğlu, internet medyasının temsilcileriyle Ahlatlıbel’de bir araya geldi. Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerinde yapılan Gazeteci Buluşmalarında Kılıçdaroğlu’na Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın ile Eren Erdem eşlik etti. Yerel seçimler için iddialı mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Altılı Masa hakkında da değerlendirmelerde bulundu.



KANLI BIÇAKLI GİBİ BİRŞEY YOK



“Kaybın travması çok derin oldu. Kabul etmek lazım” diyen Kılıçdaroğlu, muhalefetin paramparça olduğu görüşüne katılmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Kanlı bıçaklı gibi bir şey yok. Ben Altılı Masa olarak siyaset dünyasında çok önemli bir şey yaptığımıza inanıyorum. Altı siyasi partinin ortak politika metni hazırlaması çok değerlidir. Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından altında hepimizin imzası var. Kimse de imzasını çekmedi” dedi.



“KONYA ALINMAYACAK BİR YER DEĞİL”



Yerel seçimlerle ilgili, halihazırda ellerinde bulunan belediyelerle iktidarda bulunan belediyelere yönelik farklı kampanyalar yürütüleceğini belirten Kılıçdaroğlu, AKP’nin elindeki belediyeler için “Önce adayı belirleyeceğiz. Adayın toplumda kabulü, çalışkanlığı, profili üzerine anketler yapıyoruz. Buralardaki kampanyayı parti olarak yapacağız. Konya da alınmayacak bir yer değil” dedi. Yerel seçimlerde başarılı belediye başkanlarının devam edeceğini aktaran Kılıçdaroğlu, CHP’nin elindeki belediyeleri koruyacaklarını da savundu.



ANKARA VE İSTANBUL’DA CHP ADAY GÖSTERECEK



Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’nin adayı olarak gösterilmesi ihtimali de sorulan Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım” diye yanıt verdi.



“İŞBİRLİĞİ YAPMAKLA DİYALOG KURMAK FARKLI ŞEYLER”



Yeşil Sol Parti’nin büyük şehirlerde aday çıkarıp çıkarmamasıyla ilgili değerlendirme yaparken “Yeşil Sol Parti ya da diğer partilerin İstanbul için ne yapacağını henüz bilmiyoruz. Şimdi fazla bir şey söylersek Yeşil Sol Parti’nin iç işine karışmak ya da etik dışı bir davranışta bulunmuş oluruz” diyen Kılıçdaroğlu işbirliği yapmakla diyalog kurmanın farklı şeyler olduğunu vurguladı.



TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU SIĞINMACILAR



Türkiye’nin en büyük sorununun ise sığınmacılar olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kesinlikle Türkiye’nin çıkarlarını düşünen bir insan değil. Dini kullanarak, Türkiye’nin başına büyük felaketler açacak bir insandır” dedi.



BU İŞ SOSYAL PATLAMAYA DOĞRU GİDER



AKP’nin alt gelir gurubundan üst gelir grubuna kaynak aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, “Kur Korumalı Mevduat ile 717 milyar lira faiz ödendi ve bir kuruş vergi alınmadı. Bunu fakirden alarak yaptı. Bu cumhuriyet tarihindeki en büyük kaynak transferlerinde biri. Ballı börek gibi bir şey. Beşli çeteye dolar garantisiyle ödemeler yapılıyor. Ücretli ve emekliye geçim garantisi verilmiyor. Sistem tersine çalışıyor. Bu nereye kadar gider? Bu iş sosyal patlamaya doğru gider” dedi.

Son güncelleme: 17:50 01.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı