• Turkhane Logo

KHK’lıların sorunlarını az gündeme getirdiği için sosyal medyada eleştiriliyordu.

Meral Akşener’den KHK çıkışı: İnsanlar bir ekmeğe mahkum edilmemeli

11:50 25 Ağustos 2022 Perşembe
KHK’lıların sorunlarını az gündeme getirdiği için sosyal medyada eleştiriliyordu.
Meral Akşener’den KHK çıkışı: İnsanlar bir ekmeğe mahkum edilmemeli

KHK’lıların sorunlarını az gündeme getirdiği için sosyal medyada eleştiriliyordu.
Meral Akşener’den KHK çıkışı: İnsanlar bir ekmeğe mahkum edilmemeli KHK ile işinden atılanların sorunlarını az dile getirdiği yönünde Sosyal medyada eleştiri alan İYİ Parti lideri Meral Akşener, KHK’lılarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Akşener, beraat etmiş, takipsizlik almış, haklarında soruşturma olmayan KHK’lıların özlük haklarının iade edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda bir çalışma yaptıklarını anlatan Akşener, “Bu insanlar açlığa mahkum edilmemeli. Ergenekon ve Balyoz davalarında cezaevine girenlerin özlük haklarında belli kesintiler olmuş ama özlük hakları devam etmiş. 12 Eylül’de abim eziyet gördü ama ben çalışmaya devam ettim.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV’de Taha Akyol ve Elif Çakır’ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili, “Güçlü bir ihtimal, ortak aday olabilir.” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Elbet. Fikri takip önemli. 6 genel başkanın bulunduğu masanın cumhurbaşkanı seçmesi gerektiğini söyleyen Sayın Kılıçdaroğlu. Aday olma konusunda bir problemi yok insanların, Sayın Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere. O masada hakikaten oybirliği ile bir aday çıkar.” değerlendirmesinde bulundu.
ORTAK ADAYDA ANLAŞAMAMA İHTİMALİ VAR MI?

Ortak adayda anlaşamama ihtimalinin sorulması üzerine Akşener, “Ben böyle bir ihtimali görmüyorum. Tek ve ortak aday çıkarılmasının yolunu kolaylaştırabilmek, bu konudaki sözlerimin samimiyetini ispatlayabilmek için 2021 Eylül’ünde Halk TV’de ‘Ben aday değilim’ dedim.” ifadesini kullandı. İNSANLAR AÇLIĞA MUHTAÇ EDİLMEMELİ
Meral Akşener, KHK’lılara yönelik hukuksuzluklara da dikkat çekti. Haklarında soruşturma açılmamış olanların, takipsizlik verilen ve beraat etmiş olan KHK’lıların özlük haklarının verilmesi gerektiğini söyledi. Akşener’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:
Anneler, babalar, eşler geliyor. Hapistekiler için geliyor. Beraat etmiş olanlar geliyor. Bugünkü yargıda beraat etmiş olana özlük hakları verilmemiş. Bizim bununla ilgili bir çalışmamız var. Burada norm hukuk olmalı. Önce beraat etmişlerin, hakkında soruşturma açılmamışların, takipsizlik verilmiş olanların özlük haklarının verilmesi gerekiyor. Belki güvenlik bürokrasisinde istihdam etmeyebilirsiniz. Devlet denen sistemin böyle bir hakkı var. Ben özlük haklarından bahsediyorum.
Çok ilginç. Biz bu konuda arkadaşlarımızı çalıştırdığımız zaman enteresan bir sonuç çıktı. Ergenekon ve Balyoz davalarında cezaevine girenlerin özlük haklarında belli kesintiler olmuş ama özlük hakları devam etmiş. Ceza görmüş arkadaşlarımızın anlattıklarını söylüyorum. Onlar bugünkü sistemle orayı mukayese ettiklerinde burada bir haksızlık olduğunu söylüyorlar. Açlığa mahkum edilmemeleri gerekiyor insanların.

Son güncelleme: 11:50 25.08.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı