• Turkhane Logo

KHK’lıların buluşmasına polis engel oldu, partiler kapılarını açtı

HDP'nin genel merkezinde polis engelini aşabilen KHK'lı katılımcılarla toplantı yapıldı.

12:50 05 Ekim 2019 Cumartesi
KHK’lıların buluşmasına polis engel oldu, partiler kapılarını açtı
HDP'nin genel merkezinde polis engelini aşabilen KHK'lı katılımcılarla toplantı yapıldı.



‘KHK’lılar Ankara Buluşması’na katılmak için Türkiye’nin farklı illerinden Ankara’ya gelmek isteyen grupların otobüsleri kent girişlerinde durduruldu.

GBT uygulaması yapılan ve yaklaşık iki saat alıkonulan gruptan bir kişinin gözaltına alındığı ve polisin bazı kişilere sert müdahalede bulunduğu bildirildi.


Ankara Valiliği’nin aldığı yasak kararı üzerine HDP ve Saadet Partisi’nden KHK’lilere davet geldi. Bunun üzerine KHK’liler, her iki partiye de ziyarette bulunacaklarını açıkladı.
  KHK’lıların Büyük Buluşmasına polis engel oldu, siyasi partiler kapılarını açtı. HDPnin genel merkezinde polis engelini aşabilen KHKlı katılımcılarla toplantı yapıldı.https://t.co/8zO7TeVGKx pic.twitter.com/Wh7cjypfBl — Kronos (@KronosHaber) October 5, 2019

POLİS YOL KESTİ, SOKAK KAPATTI

Polisler, HDP Genel Merkezi’nin bulunduğu sokağın giriş çıkışlarını da kapattı. Sokağa araçların girişi engellenirken, polis herkese kimlik kontrolü yaptı. HDP Genel Merkezi’ne gelen iki KHK’li polis tarafından engellendi ve bölgeden uzaklaştırıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ile polisler arasında uzun süre tartışma yaşandı. Polis, KHK’lileri gözaltına almaya çalışınca Gergerlioğlu gözaltı aracının önüne geçerek engellemeye çalıştı. Ancak bir kişi gözaltına alındı.

İlerleyen saatlerde ise HDP’nin genel merkezinde polis engelini aşabilen katılımcılarla toplantı yapıldı.



HDP VE SAADET PARTİSİ KAPILARINI AÇTI

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulaması çerçevesinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihlerinde başkent Ankara’da yapmayı planladığı etkinlik valilik tarafından iptal edilmişti.

Her iki parti de Ankara Valiliği’nin iptal kararının ardından, buluşmanın kendi parti genel merkezlerinde yapması için davette bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hakları ve işleri ellerinden alınmış insanların sesini kısmak için salonları ve meydanları kapatmanız hiçbir şey ifade etmez. Herkes bilmeli ki; Saadet Partisi’nin kapısı başta KHK mağdurları olmak üzere, bütün mağdurlar için sonuna kadar açıktır. KHKlıBuluşması Yasaklanamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Son güncelleme: 12:50 05.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı