• Turkhane Logo

KHK’lıların AKP önünde yaptığı eyleme yine gözaltı

Aileleri HDP önünde eyleme teşvik etmek için iş vaadinde bile bulunan polis AKP önünde eylem yapmak isteyen KHK’lılar ile yakınlarını yine gözaltına aldı.

15:38 20 Eylül 2019 Cuma
KHK’lıların AKP önünde yaptığı eyleme yine gözaltı
Aileleri HDP önünde eyleme teşvik etmek için iş vaadinde bile bulunan polis AKP önünde eylem yapmak isteyen KHK’lılar ile yakınlarını yine gözaltına aldı.





AKP Ankara İl binası önündeki eylem 5’inci gününde devam etti. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılan Cemal Yıldırım, eylem öncesi AKP İl binası önünde bulunan Anıt Park’ta basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, KHK’lı sağlık emekçisi Mahmut Konuk ve Emekçi Hareket Partisi (EHP) Ankara İl Başkanı Sanem Deniz Kural da katıldı.


AKP YARGIYA TALİMAT VERİP HAK ARAYANLARI TUTUKLATIYOR

Yıldırım, teğmen oğlu müebbet hapis cezası alan, 15 yıllık AKP’li Hamide Göçer’in, MA’ya yaptığı açıklamada, AKP Ankara İl Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Serkan Oğul tarafından “İl binası önüne gelmeye devam ederseniz hepinizi tutuklayacağız” yönünde tehdit aldığını hatırlattı. “Çok ciddi. Bunun üzerinde durulması gerekiyor. Demek ki AKP yargıya talimat verip hak arayan insanları tutuklattırıyor” dedi.

İKİ YIL SONRA ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN DAVA AÇTILAR

Yıldırım şunları dile getirdi: “Ben işten atıldığımda hakkımda herhangi bir dava olmamasına rağmen bana örgüt üyeliğinden iki yıl sonra dava açtılar. AKP’nin nasıl bir süreç takip ettiğinin en açık göstergesi bu. Biz hakkımızı aradığımız için bize terörist muamelesi yapıyorlar. Ama biz hakkımızı aramaktan, nerede olursa olsun sesimizi duyurmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz.”

POLİS AMİRİ: BAYANLARI DA ALIN

Ardından parka gelen polis, açıklamaya müdahale etti. Bunun üzerine Yıldırım, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” yazılı pankart ile AKP Ankara İl binası önüne yürümek istedi. Polis, müdahale sırasında Cemal Yıldırım, Mahmut Konuk ve Sanem Deniz Kural’ı gözaltına aldı. Gözaltı sırasında polis amiri, “bayanları da gözaltına alın” dedi.

Son güncelleme: 15:38 20.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı