• Turkhane Logo

KHK’lılar Saadet’i ziyaret etti: “Soykırıma varan uygulamalar iktidar tekelinde”

Büyük Buluşma için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya giden KHK’lılar, HDP ardından Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Gergerlioğlu, “Soykırıma varan uygulamalar iktidar tekelinde” dedi.

16:34 05 Ekim 2019 Cumartesi
KHK’lılar Saadet’i ziyaret etti: “Soykırıma varan uygulamalar iktidar tekelinde”
Büyük Buluşma için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya giden KHK’lılar, HDP ardından Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Gergerlioğlu, “Soykırıma varan uygulamalar iktidar tekelinde” dedi.



Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilenlerin Ankara Yılmaz Güney Salonu’nda yapacakları Büyük Buluşma, Ankara Valiliği tarafından yasaklanınca HDP ve Saadet Partisi (SP) KHK’lılara davette bulundu. KHK’lılar önce HDP Genel Merkezi’ni ardından da SP’yi ziyaret etti. SP’ye ait MG kitap kafede gerçekleşen ziyarete HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yanı sıra çok sayıda KHK’li ve müebbet hapis cezası alan askeri öğrencilerin anneleri katıldı. SP’ye gelen heyeti, SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve beraberindeki parti yöneticileri karşıladı. Görüşme öncesi polis Saadet Partisi yetkilileri ve görüşmeye gelenlerden saat 14.00’a kadar görüşmeyi sonlandırmalarını istedi.

BARIŞ İÇİNDE BİR TOPLANTI


MA’nın haberine göre görüşmede ilk olarak söz alan Ömer Faruk Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Malûm bugün 5- 6 Ekim KHK buluşmamız vardı ama engellemeye uğradı. Kabul edilebilecek tavır değil. Bugün yapılan 3 yıldır zulümle ne yapıldığının somut resmidir. Soykırıma varan uygulamalar iktidar tekelinde. Barış içerisinde kapalı bir toplantı yapabilmek için 3-4 aydır hazırlanıyorduk.”

EN AĞIR İNSAN HAKKI İHLALİ

HDP ve SP’nin kapılarını KHK’lılara açmasının değerli olduğunu kaydeden Gergerlioğlu, parti yetkililerine teşekkür etti. KHK’liler olarak mesajlarını vermek istediklerini aktaran Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: “KHK ülkenin en ağır insan hakkı ihlalini oluşturuyor. Çalışma, seyahat, anayasa hakkı ihlali, kredi kartı almaktan tutun tapudan daire almanızı engelleyen uygulamalar yaşandı. Bu sorunları konuşalım, zulüm sorunlarını nasıl giderebiliriz, demokratik bir yolla nasıl aşabiliriz diye konuşacaktık izin vermediler. Âdeta vatandaşlıktan çıkardıkları insanların söz sahibi olmasını istemiyor. Haber vermeksizin toplantı yürüyüş hakkı vardır. Bugün yaşananlar anayasa hukukunu çiğnenen uygulamalarıdır.”

BURASI KORSAN DEVLET Mİ?

Gergerlioğlu, HDP’deki toplantıların akşama kadar devam edeceğini dile getirdi. Gergerlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabah Ankara’ya gelen arkadaşlarımızı hukuksuzlukla geldikleri yere geri gönderildiler. Türkiye’de hiç kimse ben senin yolunu kestim geri git diyemez. Burası korsan devleti mi? Ankara’ya girmek için pasaport mu almak gerekiyor. Burada Harbiyeli Anneler var. 3 yıldır ciğerleri yanıyor. Meclis önünde anneleri gözaltına alındı. Milletin dertleri, bizimle konuşurken derdest edildi. Bu bizim niye feryat ettiğimizin fotoğrafıdır. Zulme uğrayan herkesle beraber insan hakları talep ediyoruz. Anayasa çiğnenerek haklarımız gasp ediliyor. Buradaki insanların kime zararı var?”

ELİM BİR TABLO

SP Konya Milletvekili Karaduman da şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Türkiye uzun zamandır kanun tanımasızlığın zirve olduğu bir dönemden geçiyor. Elim bir tablo içerisinde izliyoruz. Bugün ve yarın Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşecek olan toplantı, hiçbir yasa devletinin ciddiyetine yakışmayacak şekilde iptal edildi. Yolda olan insanlar, gelmek üzereyken girişleri engellendi kendilerine İstanbul’a dönmek zorunda oldukları ifade edildi. Ben burada vatandaşlarımızı beklerken, gişelerde bekletildiği için otobüste toplantı yapmak zorunda kaldım. Bir milletvekili ve vatandaşı otobüste toplantı yapmaya zorlayan bu ülke var.”

Yapılan görüşme ardından KHK heyeti HDP Genel Merkezi’nde devam eden toplantıya katılmak üzere MG Kitap Kafe’den ayrıldı.

Son güncelleme: 16:34 05.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı