• Turkhane Logo

KHK’lı şehit eşini, polis üniformasıyla uğurladı

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan er Zekeriya Altunok (32), memleketi Kayseri’de toprağa verildi.

15:56 23 Ekim 2019 Çarşamba
KHK’lı şehit eşini, polis üniformasıyla uğurladı
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan er Zekeriya Altunok (32), memleketi Kayseri’de toprağa verildi.



Şehidin eşi Vildan Altunok, 701 sayılı KHK ile polislikten ihraç edilen ve 16 ay cezaevinde kalan eşini, polis üniforması ile son yolculuğa uğurladı.

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi Kozlu bölgesinde mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyeti dönüşünde PKK’lı teröristlerin roketatar ile düzenlediği saldırıda ağır yaralanan er Zekeriya Altunok, Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Altunok, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Altunok’un cenazesi, memleketi Kayseri’ye getirildi. Şehit Altunok için merkez Melikgazi ilçesi Tınaztepe Mahallesi’ndeki evinde helallik alındıktan sonra Kalemkırdı Camii’de cenaze töreni düzenlendi. Vildan Altunok, eşini çok sevdiği polis kıyafetleriyle uğurladı. AKP rejimi tarafından 701 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen Altunok, sözde f.tö soruşturması kapsamında 16 ay cezaevinde kalmıştı.



Terörist saldırıda şehit düşen Zekeriya Altun’un, sözde f... soruşturmaları kapsamında 16 ay cezaevinde kaldığı öğrenildi.

ŞEHİTLİK OĞLUMA ÇOK YAKIŞTI!

Törene Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Vali Şehmus Günaydın, törende şehidin anne ve babası ile eşine başsağlığı diledi. Güçlükle ayakta duran anne Nurgül Altunok, “Şehitlik oğluma çok yakıştı” diyerek gözyaşı döktü.

Son güncelleme: 15:56 23.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı