• Turkhane Logo

KHK’lı öğretmen, AKP’li görümcesinin ‘Bu kadın hala neden dışarıda’ iftirası ile tutuklandı

İzmir'de bir çocuk yuvasında öğretmenken ihraç edilen ama tutuklanmayan Zübeyde Koç'un AKP kadın kolları üyesi olan görümcesi Duygu Özkan'ın sayısız kere yaptığı 'Merak ediyorum bu kadın neden gözaltına alınmıyor' ihbarları sonucu tutuklandığı ortaya çıktı.

19:25 04 Nisan 2023 Salı
KHK’lı öğretmen, AKP’li görümcesinin ‘Bu kadın hala neden dışarıda’ iftirası ile tutuklandı
İzmir'de bir çocuk yuvasında öğretmenken ihraç edilen ama tutuklanmayan Zübeyde Koç'un AKP kadın kolları üyesi olan görümcesi Duygu Özkan'ın sayısız kere yaptığı 'Merak ediyorum bu kadın neden gözaltına alınmıyor' ihbarları sonucu tutuklandığı ortaya çıktı.





En küçük oğlu Tarık ile birlikte Şakran Cezaevinde kalan KHK’lı öğretmen Zübeyde Koç’un eşi Tuncay Koç da 72 ay hapis yattı.



Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, İzmir Karşıyaka Çocuk Yuvasında öğretmenken ihraç edilen KHK’lı öğretmen Zübeyde Koç’un, AKP kadın kolları üyesi olan kuzeni ve görümcesi Duygu Özkan’ın BİMER, CİMER ve İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne sayısız kereler yaptığı ‘ihraç ettiniz ama gözaltına almadınız’ ihbarları sonucunda tutuklandığı öğrenildi.



Kronos’un ulaştığı aile yakınlarının verdiği bilgilere göre Koç’un 15 yaşındaki oğlu Yusuf da öz halasının yaptığı iftiralar nedeniyle “Gizli” ibareli belgeyle fişlenmiş.



“BU KADIN HALA NEDEN DIŞARIDA ANLAMIYORUM” 



15 Temmuz ‘darbe girişimi’ sonrasında çok sayıda Gülen cemaati üyesinin haklarında ciddi bir suçlama bile yokken ailesi ve yakın akrabaları tarafından ihbar edilmesinin bir örneği de İzmir’de yaşandı. Kendisini ‘AKP sevdalısı’ niteleyen ve partinin kadın kolları üyesi olan Duygu Özkan öz teyzesinin kızı ve ağabeyinin eşi olan KHK’lı öğretmen Zübeyde Koç’u polise ihbar etti. Özkan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne 28 Mart 2018’de yaptığı ihbarda yengesini tutuklamayan polislere ‘Daha ne bekliyorsunuz’ diye tepki gösterdi. Duygu Özkan ihbar dilekçesinde şu ifadeleri kullandı.



“20 aydır bir ‘Fetöcü’yü sayısız kez ihbar ettim. İzmir, Ankara ve Sivas’ta defalarca ilgili memurlarla görüştüm. Buraya da yazmıştım. Bütün bilgilerini anlattım hatta anlattıklarımın zaten bilindiğini söylediler. Zübeyde Koç, İzmir Karşıyaka Çocuk Yuvasında öğretmenken ihraç oldu, yerini bilgilerini paylaştım. Bu kadar sicili kabarık bir kadının hala dışarıda olmasına bir anlam veremiyorum. 20 aydır neden bekleniyor. Her şey zaten delilli, ispatlı.”



“KİMLİĞİMİN ORTAYA ÇIKMAMASI GARANTİ VERİLİRSE…”



Kimliğinin ortaya çıkmayacağına dair kendisine garanti verilirse adını da paylaşacağını belirten Özkan, ihbar notunda daha da ileri giderek “Bu şahıs çok yakın akrabam maalesef. Hiçbir şey yapılmama sebebini merak ediyorum. Konuştuğum kişi ‘Bütün bilgileri Sivas Emniyeti’ne gönderiyorum, en yakın zamanda işlem yapılır’ diyor. Sivas savcısının benimle görüşme isteği söyleniyor. Sivas’ta değilim deyince o zaman İzmir’den savcı görüşmeye çağıracak deniliyor. Kiminle konuştuysam farklı şeyler söylendi. Neler olduğunu anlayamıyorum. Artık neyin neden beklendiğini merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.



“İSTİHBARAT POLİSİYLE İŞBİRLİĞİ YAPTIM”



Edinilen bilgilere göre Duygu Özkan, öz yengesi Zübeyde Koç’u daha önce de CİMER’e haber etti. 2 Aralık 2017’de yaptığı ihbarda doğrudan AKP lideri Erdoğan’a hitap ederek “Sayın Cumhurbaşkanım ben vatanına, milletine bağlı, AK Parti sevdalısı ve kadın kollarına bağlı bir bayanım. Darbe girişiminden hemen arkasından bugüne kadar Zübeyde Koç isimli bayanı defalarca ihbar ettim, hatta istihbarat polisiyle işbirliği yaptım. Zübeyde Koç ihraç olma dışında hiçbir gözaltı süreci yaşamadı. Bu bayan maalesef ki yakın akrabam. Kendisi sürekli içeri alınma korkusu yaşıyordu ama hakkında herhangi bir karar olmadığını öğrenince rahat bir yaşam sürmeye devam ediyor. Ben vatandaşlık görevimi yapmaya devam edeceğim. İnşallah bu bayan hak ettiği yere gider.” diye yazdı.



/



ÜNİVERSİTEDEN SONRA TEYZESİNİN OĞLUYLA EVLENDİ



Babası Tuncay Koç’u sadece görüş günlerinde görerek büyüyen, annesiyle birlikte hapis yatan Tarık (6), diğer tutsak bebekler gibi cezaevinde birçok hak ihlaline maruz kaldı.



Kronos’un ulaştığı bilgilere göre 1976 yılında Sivas’ta doğan Zübeyde Koç, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya öğretmenliğini kazandı. Üniversiteden sonra teyzesinin oğlu Tuncay Koç ile evlendi. Üç çocuğu olan Koç, 2002 yılına kadar Sivas’ta 4 ay vekil öğretmenlik daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığına atanarak 9 yıl sınıf öğretmenliği yaptı.



2011’de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı İzmir Karşıya Çocuk Yuvasında göreve başlayan Koç’un projeleri, çalışma hayatı boyunca Bakanlık tarafından defalarca ödüllendirildi.



15 Temmuz’dan sonra ilk çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Koç, teyzesinin kızı ve görümcesinin ihbarları sonucunda Ocak 2019’da iki kere gözaltına alınıp tutuklandı. Koç, şu anda 6 yaşında olan en küçük oğlu Tarık ile birlikte İzmir Şakran Cezaevinde 3,5 ay kaldı.



Duygu Özkan, ihraç edildikten sonra bir süre Sivas’ta yaşayan teyzesinin kızı Zübeyde Koç’un oğlu Yusuf’un okuduğu Yozgat Fen Lisesi’nin adresini vererek yeğeninin bile fişlenmesine sebep oldu.







TEYZESİ DE MAHKEMEDE TANIKLIK YAPTI



Terör örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Koç hakkında, öz teyzesi Mediha Yeniyapan ve diğer teyze kızı Nafiye Çorbacı da mahkemede tanıklık yaptı. Çorbacı ifadesinde “Zübeyde Koç benim teyzemin kızı. Fazla bir bilgim yok ama kulaktan duyma biliyorum. Arandığını da biliyordum.” dedi.



Duygu Özkan ise ilk mahkemede tanıklıktan çekildi.

Son güncelleme: 19:25 04.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı