• Turkhane Logo

KHK'lı müzsiyen Ömer Ezgitar'dan tüm mağdur annelere: Canım Annem

KHK'lı müzisyen Ömer Ezgitar, yıllar önce annesi için özel olarak seslendirdiği “Canım Annem” isimli bestesini, bir klip eşliğinde tüm mağdur annelere hediye etti.

14:50 09 Mayıs 2021 Pazar
KHK'lı müzsiyen Ömer Ezgitar'dan tüm mağdur annelere: Canım Annem
KHK'lı müzisyen Ömer Ezgitar, yıllar önce annesi için özel olarak seslendirdiği “Canım Annem” isimli bestesini, bir klip eşliğinde tüm mağdur annelere hediye etti.


KHK’lı müzisyen Ömer Ezgitar, 15 Temmuz sonrası ailesini ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Sevdiklerini geride bırakmanın çok zor olduğunu belirten Ezgitar, annesine en son evine polis baskını yapılmadan bir gün önce sarıldığını, “Ben iş yerindeyken polisler eve geldi. Önceki gece annemle sanki polislerin geleceğini biliyormuşuz gibi ayrılacağımızı sezmişiz gibi son kez birbirimize baktık ve gözlerimiz dolu dolu sımsıkı sarıldık” sözleriyle anlattı. Ezgitar, sevgisiyle kendisine şarkı yazdıran annesine iki koca yılın ardından mülteci olarak sığındığı ülkede yeniden sarılma imkanı buldu.

ANNELER İÇİN ÖZEL KLİP


Ezgitar, “Canım Annem” şarkısının sözlerini üniversite yıllarında yazdı. Annesinin yıllardır sadece bu şarkıyı dinlediğini anlatan Ömer Ezgitar, “Üniversitede öğrenciyken, yılda bir iki kez görebiliyordum annemi. Hem özlem, hem hasret vardı. Ben de bir anneler gününde ona bir sürpriz yapmak istedim ve bu şarkıyı onun için besteledim. Yıllardır, bu şarkıyı keyifle dinlemeye devam ediyordu” dedi.

15 Temmuzla birlikte onlarca annenin Meriç ve Ege sularında can verdiği, binlerce annenin hapislerde ve kamplarda tutulduğu karanlık bir sürecin başladığını ifade eden Ezgitar, Daha önceden yazdığım bu şarkıyı mağdur annelere ithaf etmek istedim. Annemden de izin alarak, bir kliple birlikte bu eseri annelere hediye ettim” diye konuştu.

15 TEMMUZ MAĞDURLARINDAN AVRUPA’DA MÜZİK KULUBÜ

Müziğe üniversite yıllarında bir hobi olarak başlayan Ömer Ezgitar, kendi imkanları ile gitar ve bağlama çalmayı öğrendi. Ardından da bir müzik grubu kurup İstanbul’un değişik mekanlarında sahne aldı. 15 Temmuz sonrası müziğe ara vermek zorunda kalan Ezgitar, Finlandiya’da yarım kalan müzik serüvenine yeniden başladı. Yolu bir şekilde sanatla kesişen arkadaşlarıyla ‘Harmony Art’ adında bir kültür sanat platformu ve platformun çatısı altında bir de müzik kulübü kurdular.

Müzik çalışmalarını hobi olmaktan çıkarıp profesyonel bir boyuta taşımak isteyen Ezgitar, “Zor bir süreç yaşadık. Yazar olan kitap yazacak, şair olan şiir yazacak, müzikle ilgilenen müzik yapacak, resimle ilgilenen yaşananları resim diliyle anlatacak. Bu aynı zamanda bir vefa borcudur Türkiye’de kalan kardeşlerimize” ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 14:50 09.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı