• Turkhane Logo

KHK’lı koronavirüs uzmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı hakkında AYM’den ‘hak ihlali’ kararı

17:00 20 Ekim 2023 Cuma
KHK’lı koronavirüs uzmanı Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı hakkında AYM’den ‘hak ihlali’ kararı





Türkiye’de koronavirüs konusunda en önemli isimlerden biri olarak kabul edilen ve KHK ile 7 yıl önce mesleğinden ihraç edilen Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) hak ihlali kararı verdi.



2002-2005 yılları arasında Princeton Üniversitesi Moleküler Biyoloji Genetik Anabilim Dalı’nda 3 yıl araştırma görevlisi olarak çalışan Mustafa Ulaşlı, 2007 yılında Utrech Üniversitesi Tıbbı Biyoloji Genetik Anabilim Dalı’nda doktora yaptı.



2011 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Biyoloji Ana Bilim Dalı’nda doçent olarak görev yapan Ulaşlı 2016’da hukuksuz KHK ile ihraç edildi.



Hakkındaki soruşturmada Nisan 2017’de takipsizlik verilen Ulaşlı görevine iade edilmeyi beklerken AYM’ye bireysel başvuruda bulundu. Türkiye’de koronavirüs üzerine çalışması olan tek akademisyen olan Doç. Dr. Mustafa Ulaşlı hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) hak ihlali kararı verdi.



Ulaşlı’nın avukatı Gizay Dulkadir sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, AYM’nin mahkeme kararı olmamasına rağmen hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan Ulaşlı’nın özel hayata saygı hakkının ihlal edildiğine karar verdiğini duyurdu. Dulkadir, ayrıca Yüksek Mahkeme’nin Ulaşlı’ya 23 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmettiğini belirtti.

Son güncelleme: 17:00 20.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı