• Turkhane Logo

KHK’lı hakem Messi’nin maçını yönetti, Oda TV ve havuz medyasının morali fena bozuldu

11:50 24 Şubat 2024 Cumartesi
KHK’lı hakem Messi’nin maçını yönetti, Oda TV ve havuz medyasının morali fena bozuldu





15 Temmuz sonrasında KHK ile ihraç edilen FİFA kokartlı hakem Fevzi Demirhan, ABD’deki MLS Ligi’nde, dünyaca ünlü futbolcu Messi’nin oynadığı maçı yönetti.



ABD’de 2024 futbol sezonu Messi’nin takımı İnter Miami ile Real Salt Lake arasında oynanan maçla başladı. KHK ile ihraç edilen hakem Fevzi Demirhan ise bu önemli maçta görev aldı. Herkesin gurur duyacağı bu başarı, başta Oda TV olmak üzere AKP yandaşı havuz medyasının hayli moralini bozdu.



Türkiye’de maçı yöneten hakem üçlüsünden Fevzi Demirhan sosyal medyanın gündemine oturdu.



2024 sezonunun ilk maçı olması ve Messi’nin oynaması nedeniyle dünya futbol kamuoyunun da yakından takip ettiği böylesine önemli bir maçta Fevzi Demirhan’ın görev yapması başta Oda TV olmak üzere havuz medyasının canını çok sıktı. Fevzi Demirhan’ın hayatına baktığınız zaman ise bu büyük başarının asla tesadüf olmadığını ve arkasında çok büyük bir emeğin olduğunu görebiliyorsunuz.



BAŞKOMİSERLİK YAPARKEN İHRAÇ EDİLDİ



FİFA kokartlı hakemimiz Fevzi Demirhan aynı zamanda eski bir başkomiser. 15 Temmuz sonrasında görevinden haksız yere uzaklaştırılan yüzbinlerce başarılı insandan birisi. İhraç edildikten sonra kariyerinin zirvesinde iken FİFA kokartı da elinden alınınca Fevzi Demirhan ülkesini terk etmek zorunda kaldı ve ABD’ye gitti. Harika bir kariyeri ve mükemmel ingilizcesi ile kısa sürede MLS’de maç yönetmeye başladı. Hakem Komitesi bununla da kalmadı, Fevzi Demirhan’ı yeni ve genç hakemleri yetiştirmesi için seminerlere özel olarak davet etti.



6 senedir ABD’de maçlara çıkan Fevzi Demirhan, ülkedeki genç hakemlerin de idolü olmuş durumda. Öyle ki yönettiği maçlardan sonra genç hakemler onunla fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. ABD’nin en seçkin hakemleri arasında yer aldığı için 2024 sezonunun ilk maçında görev alması asla bir tesadüf değil. Türkiye’deki basın ülkesini seven herkesin gurur duyacağı bu başarıyı ya görmezden geldi, yada her zamanki gibi hayali iftiralarla süsleyerek haberi vermeyi tercih etti.



TÜRK HAKEMLERİ İNGİLİZCE SINAVINI GEÇEMEDİ



Fevzi Demirhan ismi aslında bundan iki yıl önce de gündeme gelmiş ama bu kadar dikkat çekmemişti. 2022 yılında aralarında Süper Lig’de görev yapan isimlerin de yer aldığı birçok hakem, FIFA kokartı almak için TFF’ye adaylık başvurusu yaptı. Federasyon ve MHK, kokart almanın en önemli şartlarından olan İngilizce yeterliliği için aday hakemleri, bir kurum aracılığıyla dil sınavına soktu. Katılan hakemlerin hiçbiri İngilizce sınavını geçemedi. Türk hakemlerinin ingilizce konusunda yaşadığı rezaleti haber yapan basın ise rezaleti başka bir noktaya taşıdı.



Haberi veren birçok basın kuruluşu, 15 temmuz sonrasında FİFA Kokartına el konulan, anadili gibi ingilizce konuşan ve ABD’de 6 senedir maç yöneten Fevzi Demirhan’ın fotoğrafını kullandı. Başarılı hakemin kardeşi Emirhan Demirhan ise sosyal medya hesabından bu haberi ironi yaparak eleştirirken twit serisini şu cümlelerle tamamladı; “Diyeceğim o ki, bu haberi paylaşmak için yanlış fotoğraf seçimi. Çok ısrar ederseniz, federasyonunuzdaki hakemlerinize İngilizce ve hakemlik kursu vermek için abim Fevzi Demirhan’ı ikna etmeye çalışabilirim.”



Emrah Demirhan, kardeşi Fevzi Demirhan’ı sosyal medyadan şöyle anlatmışı:



“Bugün önüme bir Facebook paylaşımı düştü. Başlığı: Tüm Türk hakemleri, FIFA kokartı için girdikleri İngilizce sınavını geçemedi. Mustafa abimi anlatmıştım, şimdi de paylaşımdaki fotoğrafta solda görülen diğer abim, eski FIFA yardımcı hakemi Fevzi Demirhan’ı anlatayım size.



”15 TEMMUZ’DAN SONRA İHRAÇ EDİLDİ, FIFA KOKARTI ELİNDEN ALINDI”



15 Temmuz sonrası, haksız yere mesleği polislikten ihraç edilmesi ile beraber, aynı derecede haksız bir şekilde FIFA kokartı da elinden alındı. Yıllardır emek verdiği ve fazlasıyla hakederek geldiği hakemlik kariyerinin zirvesinde iken, çok sevdiği bu işi bırakmak zorunda kaldı.



Ana görevi ofsayt kararı vermek olan bir iş, başarısız bir “darbe girişimi” ile ancak bizimki gibi bir “hukuk devleti”nde ilintilendirilebilir herhalde. Bu garabet durumu gösteren küçük bir canlı yayın klibi izleyelim.



”5 YILDIR ABD’DE HAKEMLİK YAPIYOR”



Gelelim bugüne. Abim 5 yıldır Amerika’da hakemlik yapıyor. Genç hakemler yönettiği maçları izledikten sonra yanına gelip fotoğraf çektiriyor. Her hafta MLS maçına çıkan hakemler, eğitim seminerlerinde bir pozisyon veya kural tartışıldığı zaman abimin fikrini soruyor. Bunların yanında, bulunduğumuz bölgede onlarca yeni hakeme mentörlük yapıyor. Sezon boyunca, hakem organizasyonları maç yönetmesi için abimi diğer eyaletlere seyahat ettiriyor. Bugün, yalnız çok seçkin bir hakem grubunun davet edildiği bir turnuvaya katılmak üzere Seattle’a uçtu.”

Son güncelleme: 11:50 24.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı