• Turkhane Logo

KHK’lı Bilişim Suçları Savcısı’ndan HSYK’ya Bylock teklifi: “Güvendiğin 3 savcını al TV’ye çıkalım”

KHK ile ihraç Bilişim Suçları Savcısı Mehmet Bakır Özkan, Mor Beyin ve Bylock açıklaması yapan HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’a meydan okudu.

12:48 01 Ocak 2020 Çarşamba
KHK’lı Bilişim Suçları Savcısı’ndan HSYK’ya Bylock teklifi: “Güvendiğin 3 savcını al TV’ye çıkalım”
KHK ile ihraç Bilişim Suçları Savcısı Mehmet Bakır Özkan, Mor Beyin ve Bylock açıklaması yapan HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz’a meydan okudu.



15 Temmuz gecesinin kilit isimlerinden, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabından Bylock kullanan hakim ve cumhuriyet savcılarının işe dönüş davaları ile ilgili bir dizi bilgilendirme notu paylaştı.

54 KİŞİDEN SADECE 18’İ DÖNDÜ


Bylock kullandıkları gerekçesiyle ihraç edilen 54 hakim ve savcının GSM numaralarının Mor Beyin listesinde yer aldığını belirten Yılmaz, “Bu listede yer alan ve hakkında “Bylock” kullanımı dışında başkaca delil bulunmayan ama hakkındaki “İhraç” kararı kesinleşmiş 8 hakim-savcı Danıştay’da açtıkları dava süreci beklenmeksizin HSYK Genel Kurulunca ihraç kararı kaldırılarak göreve iade edilmiştir” dedi. Yılmaz daha öncede bu isimlerden, hakkında ihraç kararı kesinleşmemiş 10 kişinin 2018’de göreve iade edildiğini hatırlattı.

MOR BEYİN MAĞDURU 36 HAKİM VE SAVCI GERİ DÖNEMEDİ

Geriye kalan ihraç 6 hakim ve savcının, başka GSM hatlarından Bylock programı kullandığı gerekçesiyle göreve iade edilmediğini belirten Yılmaz, “6 kişinin de yapılan Bylock içerik kontrollerinde “ID” numaraları bulunmakla bu programı kullandıkları bilgisine ulaşıldığı, 24 kişi hakkında ise F.../PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisak veya irtibatlarına dair ifadeler, Bylock içerikleri ve diğer delillerin bulunduğu, Anlaşılmakla, bu kişiler yönünden Genel Kurulca yeniden bir değerlendirme yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

KORKMAYIN SİLAHSIZ OLACAĞIM

Yılmaz’ın ifadeleri torpilli olanlar dönüyor yorumlarına neden oldu. Yılmaz’a bir tepki de 15 Temmuz gecesi görevden alınarak tutuklanan Bilişim Suçları Savcısı Mehmet Bakır Özkan’dan geldi. Özkan paylaşımında, “Mehmet Yılmaz bylock ile ilgili açıklama yapmış, ben de şu teklifi yapıyorum: ‘Yanınıza bu soruşturmaları yapan en güvendiğiniz üç Savcıyı da alıp, bir canlı yayında Bylock’u benimle tartışmaya var mısınız Mehmet Yılmaz? Korkmayın, silahsız olacağım!” dedi.

15 TEMMUZUN KİLİT İSMİ

HSYK Başkan vekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz 15 Temmuz gecesinin kilit isimlerinden. Yılmaz, Akşam Gazetesi Murat Kelkitlioğlu’na daha darbe devam ederken, “15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 01.00’de 2 bin 740 hakim ve savcıyı görevden aldık” demişti. Kelkitlioğlu’nun gündeme getirdiği ifadeler, HSYK’nın darbeyi önceden bildiği yorumlarına neden olmuştu.
  Mehmet Yılmaz bylock ile ilgili açıklama yapmış, ben de şu teklifi yapıyorum:
Yanınıza bu soruşturmaları yapan en güvendiğiniz üç Savcıyı da alıp, bir canlı yayında Bylock ‘ u benimle tartışmaya var mısınız Mehmet Yılmaz?
Korkmayın, silahsız olacağım! https://t.co/qHV05BvVEI — Mehmet Bakır Özkan (@M_B_Ozkan) December 30, 2019
 

Son güncelleme: 12:48 01.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı