• Turkhane Logo

KHK’lı akademisyene Genç Bilim İnsanı Ödülü verildi

Barış Akademisyenleri Bildirisi’ne imza attığı için ihraç edilen Vahdet Mesut Ayan, AKP döneminde medyanın durumunu incelediği teziyle genç bilim insanı ödülü aldı.

12:32 08 Ekim 2020 Perşembe
KHK’lı akademisyene Genç Bilim İnsanı Ödülü verildi
Barış Akademisyenleri Bildirisi’ne imza attığı için ihraç edilen Vahdet Mesut Ayan, AKP döneminde medyanın durumunu incelediği teziyle genç bilim insanı ödülü aldı.



Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesindeki görevinden 2016’da ihraç edilen Vahdet Mesut Ayan, “AKP Devrinde Medya Alemi” adıyla kitaplaştırılan doktora teziyle “Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı 2020 Yılı Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görüldü. Yordam Kitap tarafından yayınlanan kitapta 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen genel seçimler bir vaka analizi olarak inceleniyor.

Yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalı’nda tamamlayan Ayan, Barış Akademisyenleri’nin hazırladığı “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için 1 Eylül 2016’da üniversiteden ihraç edildi.


Yordam Kitap’ın Youtube kanalında söyleşiler yapan Ayan, ödül haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Ayan, “Doktora tezimi ödüle layık gören Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’na, tez danışman hocam ve jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Çok mutluyum ve çok gururlandım. Umarım çalışmam Türkiye toplumunun bir arada yaşamasına küçük de olsa bir katkı sunar. Bu arada hâlâ gençmişim :)” dedi.
  Doktora tezimi ödüle layık gören Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’na, tez danışman hocam ve jüri üyelerine çok teşekkür ederim.
Çok mutluyum ve çok gururlandım. Umarım çalışmam Türkiye toplumunun bir arada yaşamasına küçük de olsa bir katkı sunar.
Bu arada hâlâ gençmişim :) https://t.co/lJKT4o3p7X — vahdet mesut ayan (@vahdetmesut) October 7, 2020
“2016 SONRASI YAŞANACAKLARIN EMARELERİ BELLİYDİ”

Temmuz 2019’da, ilerihaber.org’dan Özgür Yılmaz’a röportaj veren Ayan, “Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde doktoraya başladığım dönemde aklımda böyle bir fikir belirmişti. 2014-2015 yıllarından bahsediyorum. O dönem iktidar-medya arasındaki ilişkiler şimdiye nazaran daha dengeliydi; ancak yine de belirtmek gerekir ki, 2016 sonrası yaşanacakların emareleri de yok değilmiş. Tabii bunu bulunduğumuz noktadan geriye baktığımızda anlayabiliyoruz. 2015’te Koza İpek Holding’e; Mart 2016’da da Zaman gazetesine kayyım atanması bu gelişmelere örnek gösterilebilir.” demişti.

/

Son güncelleme: 12:32 08.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı