• Turkhane Logo

KHK'lı akademisyen Gülmen’e 10 yıl hapis cezası verildi: 'Uyuşturucu baronları serbest...'

KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla açılan davada 10 yıl hapis cezası verildi.

16:56 25 Mayıs 2022 Çarşamba
KHK'lı akademisyen Gülmen’e 10 yıl hapis cezası verildi: 'Uyuşturucu baronları serbest...'
KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen hakkında "örgüt üyeliği" suçlamasıyla açılan davada 10 yıl hapis cezası verildi.


İstanbulun Okmeydanı semtinde bulunan İdil Kültür Merkezine yönelik polis baskınında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmenin aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Nuriye Gülmen ile Yasemin Karadağ katıldı.


Gazete Duvarın haberine göre mahkeme, Gülmene 10 yıl ve Karadağa 12 yıl hapis cezası verdi. Karar sonrasında Gülmen ve Karadağ duruşma salonunda oturma eylemi başlattı.

SİYASALLAŞAN YARGI İNTİKAM ALMAK İSTEDİ

Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ’a verilen hapis cezası sonrasında adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Mahkeme kararına tepki gösteren Merve Demirel, şunları söyledi: “Nuriye Gülmen bu ülkenin onurlu bir akademisyeniydi. Hala devam eden Yüksel Direnişini başlattığı için AKP’nin siyasallaşan yargısı ondan intikam almak istedi. Tecavüz eden uzman çavuşların, Berkin Elvan ve Dilek Doğan’ın katledenlerin serbest bırakıldığı bir ülkede, bu adliyede hakkını istediği için Nuriye Gülmen’e 10 yıl ceza verdi. Yasemin Karadağ ömrünü adalete adadı ve 12 yıl hapse mahkum edildi.”

ABLAM SAHİPSİZ DEĞİL

Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, Mahkemeden sonra hakimlerin kaçışlarını gördüm. 7 duruşmadır dosyada hiçbir şey olmadığını söyledik. Buna rağmen 10 yıl hapis cezası verdi. Bunların ne demek olduğunu biliyor musunuz? Benim ablam sahipsiz değil, bunu herkes bilsin. Bu devran dönecek” dedi.

 KARARA İMZA ATANLAR HESAP VERECEK

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, bir kere daha adalet mekanizması halka karşı bir sopa haline döndüğünü gördüklerini söyledi: “Bu mahkemeler gözaltına alınan uyuşturucu baronunu serbest bıraktılar. Bu mahkemeler onlarca insanı katleden Hizbullahçıları serbest bıraktılar. Bu mahkemeler çocuklara tecavüz edenleri serbest bıraktılar. IŞİD canilerini serbest bıraktılar. Ama hakkını arayan Nuriye Gülmen’e 10 yıl ceza verdi. Bu kararlara imza atanların hepsi hesap verecek. Bu zulüm sökmeyecek ve bu sistemi yılacağız.”

Son güncelleme: 16:56 25.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı