• Turkhane Logo

“KHK’ların mağdur ettiği kimse yok” diyen Adalet Bakanı @bybekirbozdag a tepki yağıyor

Masum insanlara "terörist" yaftasını dilinden düşürmeyen Bekir Bozdağ "KHK'ların mağdur ettiği kimse yok." dedi. Oysa başta kendi yakın akrabaları dahil binlerce insan KHK yüzünden soruşturma geçirdi, hapis yattı, ihraç edildi.

10:24 17 Eylül 2022 Cumartesi
“KHK’ların mağdur ettiği kimse yok” diyen Adalet Bakanı @bybekirbozdag a tepki yağıyor
Masum insanlara "terörist" yaftasını dilinden düşürmeyen Bekir Bozdağ "KHK'ların mağdur ettiği kimse yok." dedi. Oysa başta kendi yakın akrabaları dahil binlerce insan KHK yüzünden soruşturma geçirdi, hapis yattı, ihraç edildi.

“KHK’ların mağdur ettiği kimse yok” diyen Adalet Bakanı @bybekirbozdag a tepki yağıyor


Masum insanlara terörist yaftasını dilinden düşürmeyen Bekir Bozdağ KHKların mağdur ettiği kimse yok. dedi. Oysa başta kendi yakın akrabaları dahil binlerce insan KHK yüzünden soruşturma geçirdi, hapis yattı, ihraç edildi. Mağdur ettiğiniz insanlar meriç nehrini geçerken çocukları ile birlikte boğularak hayatını kaybetti. Bir kısmı ise geçirdiği bunalım sonucu ihtihar etti. Bozdağın sözlerine tüm kesimlerden tepki yağdı. KHK mağdurları sosyal medyada @boybekirbozdağ kendi hesabının adına etiket açıp yaşadıkları mağduriyetleri yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.
OHAL ilanı ile 1.977.699 kişi hakkında terör soruşturması açıldığı süreçte sadece KHKlıyı değil eşini ve çocuklarını da hedef alan ve nesli kurutmayı amaçlayan uygulamalar bir soykırıkım pratiğini göstermekte.


İNSAN YOKTUR DEMEYE UTANMALI

İzzet Özgenç gibi bir çok önde gelen Ceza hukukçusu KHK ihraçlarında ile hukuk dışına çıkıldığını kamuoyuna duyurdu.

Bozdağın sözlerine siyasetcilerden de tepki vardı. Mustafa Yeneroğlu Bu kadar mı vicdan körelir! kendisinin sorumluğu adalete sadakat ama güç sarhoşluğuna kapılınca, bazı insalar tanınmayacak hale geliyor maalesef. Elbette korkunç KHK mağdurları var ve İnsan yoktur demeye utanmalı. açıklamasını yaptı.
ERDOĞAN NEDEN BOZDAĞDAN VAZGEÇEMİYOR Böyle bir gerçek ortadayken Bekir Bozdağın bu kadar vicdansızlaşmasının sebebi ne? Bylock kullanıcısı Bozdağ’ın eli mi mahkum yoksa rejim gönüllüsü mü? sorularını akıllara getirdi. Boldmedya analizde ise göre, Bekir Bozdağ, Tayyip Erdoğan’ın vazgeçmediği birkaç isimden biri. İktidarının zor zamanlarında ya da yargıyı kılıç gibi kullanmak istediği süreçlerde Adalet Bakanlığı koltuğunu Bozdağ’a emanet ediyor. Türkiye 2023 seçimlerine giderken Bozdağ, Ocak 2022’de ikinci kez bu koltuğa oturdu.

Dokuz ay önce tekrar Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ, Türkiye’de en uzun süre Adalet Bakanı olarak görev yapan isimlerden biri. 61, 62, 64. hükümette ve son olarak 29 Ocak 2022’de yeniden 65. hükümetin adaletten sorumlu bakanı oldu.

Türkiye’nin Olağanüstü Hal (OHAL) kararnameleri ile yönetildiği dönemde Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı olarak, 5 binden fazla hakim savcı ve toplamda 150 bine yakın kamu görevlisinin ihraç edilmesinde baş roldeydi. Pek çok Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Bozdağ’ın bakan olduğu Adalet Bakanlığı koridorlarında hazırlandı.

KÜRT SİYASETÇİLERİ TUTUKLATTI

Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı, Erdoğan’ın seçim zaferi için çözüm sürecini yıkıp, binlerce Kürt siyasetçiyi tutukladığı, Güneydoğu’daki çatışmalarda ağır hak ihlalleri yapıldığı dönemde Erdoğan için bir kılıç gibiydi. Bozdağ, başta Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi suikasti olmak üzere, sözkonusu dönemde işlenen suçların savcılık koridorlarında akim bırakıldığı dönemin yürütücüsü oldu.

Kürtlerden sonra sıra Gülen Hareketi’ne geldi ve yaklaşık 2 milyon kişinin hedef alındığı, yüzbinlerce terör soruşturması dosyasının açıldığı süreci 15 Temmuz’un öncesinde ve sonrasında Bozdağ yönetti.

Bozdağ, bugün katıldığı NTV’nin canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, KHK’lıların göreve iade edileceği yönündeki sözlerini hedef aldı. Bozdağ’a göre KHK’ların mağdur ettiği hiç kimse yok: “KHK’lılarla ilgili konuşurken doğru bir cümle de kurmuyorlar. Ortada KHK’ların mağdur ettiği kimse yok.” dedi.

BOZDAĞ’IN SORUŞTURMA GEÇİREN AKRABALARI

Oysa daha en başta kendi yakın akrabaları mağdur edildi. Akrabalarından bilinen 4 kişi (isimlerini ve akrabalık derecelerini, insanların kişisel haklarına saygı gereği açıklamıyoruz) Gülen Hareketi’ne üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında işlem gördü, kimi hapis yattı, çıktı. Kiminin yargılaması sürüyor.

Gülen Hareketi ile yakın ilişkisi herkes tarafından bilinen kardeşi Ünal Bozdağ ise “bakan kardeşi” olarak şanslı pozisyondaydı. Akrabalarının bile KHK mağduriyetini görmeyen Bozdağ, Bylock listesinde ismi olduğu bilinen kardeşini Bakanlıkta müşavir pozisyonunda tutmayı başardı. Yozgat Akdağmağdeni’nde İsmail Hafız’ın torunları olarak bilinen, tanınan bir ailenin oğlu olan Bekir Bozdağ, kardeşi dışında tüm akrabalarını silmiş durumda, muhatap bile olmuyor.

KENDİSİ DE BYLOCK KULLANICISI

15 Temmuz’da şehit olan 251 kişinin gerçekte kimin kurşunlarıyla öldürüldüğünün tespit edilebilmesi için gereken balistik incelemeyi bile yaptırtmayan Bekir Bozdağ’ın KHK’lıları hedef almasındaki asıl sebep, yumuşak karnı ne?

15 Temmuz’dan hemen sonra ihraç bir Yargıtay hakimi, telefonuna mesajlaşma programı ByLock’u Adalet Bakanlığı sırasında Bekir Bozdağ’ın makam odasında, onun isteğiyle yüklendiğini öne sürmesi olabilir mi? Bozdağ binlerce insanın hapse atılmasına sebep olan ByLock’un ucu kendisine dokununca hakkındaki bu haberlerin tamamına yayın yasağı getirtti.

10 Ağustos 2022’de “Türkiye, hukuk devletine öylesine inanmış bir ülke ki, imza attığı her sözleşmeyi iç hukukunun bir parçası haline getirmekten çekinmemiştir.” açıklaması yapan Bozdağ’a hatırlatalım:

Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin bir gereği olarak AİHM kararlarını uygulamayan bir hükümetin bakanısınız. Yargıtay kararlarına göre kullanılması suç olan ByLock, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin emsal kararlarına göre suç değil. Yani Bylock kullanıcısı Bozdağ da kardeşi de Bylock yüklettiği kişiler de suçlu değil.

AKP YARGISININ TUTUKLADIĞI HAKİM VE SAVCILAR İÇİN AHİM HAK İHLALI DEDİ

AKP yargısının sırf bu nedenlerle tutuklanan, ceza verilen hakim ve savcılar hakkındaki kararları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden birer birer “hak ihlali” olarak geri dönüyor, Türkiye sürekli tazminata mahkum ediliyor. AİHM, bir yıl içinde toplam 710 yargı mensubunun tutuklanmalarının usuli güvencelere aykırı olduğu ve herhangi bir makul şüphe olmadan gerçekleştiğine karar verdi.

Bozdağ’ın uluslararası mahkemelerden KHK’larla hak ihlali kararlarının verildiği dönemde göreve gelmesi ve bu kararları uygulatmaması bir tesadüf olabilir mi? Yoksa Erdoğan’ın tekrar kılıç olarak kullanabileceği, “eli mahkum” bir adalet bakanına mı ihtiyacı var?

Bozdağ’ın 2015 yılında Güneydoğu savaş alanına çevrilirken yaptıklarına bakınca; bu iki seçenek de ihtimal dışında kalıyor. Bozdağ, rejimin işlediği tüm suçların bilinçli ve gönüllü ortağı.

Son güncelleme: 10:24 17.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı