• Turkhane Logo

KHK ile kapatılan dernek üyesi kadının fotoğrafını çekip terörlü mücadele başarısı gibi gösterdiler

19:25 06 Temmuz 2023 Perşembe
KHK ile kapatılan dernek üyesi kadının fotoğrafını çekip terörlü mücadele başarısı gibi gösterdiler





Afyon Emniyeti, KHK ile kapatılan HÜRSİAD derneğinin üyesi bir kadını, gözaltına aldıktan sonra polis araması önünde fotoğrafını çekerek terörle mücadele başarısı gibi medyaya servis etti. Polisin bir kadına yönelik uygulaması tepki görürken, olaydan saatler sonra Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar konusunda açıklama yapan yeni içişleri Bakan Ali Yerlikaya ise son bir ayda 513 operasyon yaptıklarını, göz altına alınan 748 kişiden 130’unun tutuklandığı duyurdu.



İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Geçen ay kendi halkına silah sıkan, eli kanlı terör örgütüne yönelik operasyonlarda 748 şahıs gözaltına alındı, 130 şahıs tutuklandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan F.TÖ’ye yönelik operasyonlarımız aralıksız sürüyor. Jandarmamızı ve emniyetimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.



Öte yandan Bakan Yerlikaya’nın açıklamasından saatler önce Afyonkarahisar’da ihbar üzerine bir kadın avukatlardan sorumlu abla olduğu ve mütevelli heyetinde yer aldığı suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı.



Habere göre polis 2016 yılında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında işlem yapılan ve KHK ile kapatılan HÜRSİAD derneğinin üyesi olduğu ve kadın mütevelli heyetinde yer aldığı iddiasıyla 2016 yılından itibaren aranması bulunduğu bildirilen G.A.’nın peşine düştü



ByLock kullanıcısı olduğu öne sürülen kadının İzmir’de yaşadığı ve Afyonkarahisar’a gelip gittiğini belirleyen polis ekipleri kent merkezindeki Mareşal Fevzi Çakmak mahallesinde gözaltına aldı.



TEPKİ GÖREN UYGULAMA



Afyon Emniyeti gözaltına aldığı G.A isim bayanı polis araması önünde fotoğrafını çektiten sonra medyaya servis etmesi ve bunu terörlü mücadale başarısı gibi göstermesi ise tepkilere neden oldu.



İşlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen G.A isimli kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geçen ay tutuklanan kadınlardan biri de 4 çocuk annesi, ev hanımı Yeliz Temur‘du. Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 9 yıl ceza verilen Temur’un eşi, kimya öğretmeni Kadir Temur’un da 5 yıldır Antalya’da hapiste olduğu öğrenildi.



13 aylık Sena’nın annesi ev hanımı Fatma Özkan ve eşi Yasin Özkan, Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 13 aylık kızları Sena ile birlikte 14 Haziran’da Denizli’de gözaltında alınmıştı.

Son güncelleme: 19:25 06.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı