• Turkhane Logo

KHK ile işten atılanlar: 116 bin kamu emekçisi ekmeğinden edildi

Kamu emekçileri eylemlerinin 70’inci haftasında Taksim'de bir araya geldi.

21:06 30 Haziran 2018 Cumartesi
KHK ile işten atılanlar: 116 bin kamu emekçisi ekmeğinden edildi
Kamu emekçileri eylemlerinin 70’inci haftasında Taksim'de bir araya geldi.



Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerinin, işlerine geri dönmek amacıyla başlattıkları eylem 70’inci haftasında Beyoğlu Tünel’de devam etti. Daha önce Kadıköy Altıyol ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda haftanın iki günü eylem gerçekleştiren KESK üyeleri, eylemlerini bundan sonra her hafta İstanbul’un farklı semtlerine taşıma kararı aldı.
 
“OHAL ve KHK’ler gidecek işimizi geri alacağız” pankartı açan KESKliler, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” sloganları attı. Grup adına açıklamayı ise, KESK Dönem Sözcüsü Ata Esen yaptı. 


TARİHİN EN KARANLIK DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ

Tarihin en karanlık döneminden geçtiklerini vurgulan Esen, “Türkiye’de kamu hizmeti 16 yıllık AKP hükümetleri yönetiminde partizanlaştı ve niteliksizleşti. Yandaşlık işe alınmanın ve göreve yükselmenin temel kriteri haline getirildi. Kamu çalışanları esnek çalışmaya mahkum edildi” ifadelerini kullandı. 
 
YURTTAŞLARIMIZA SESLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 

116 bin kamu emekçisinin hiçbir soruşturma ve mahkeme süreci olmadan ekmeğinden edildiğini aktaran Esen, hukukun en temel normlarının tepetaklak edildiği ve masumiyet karinesinin yok sayıldığını ifade etti.  
Esen, “Bizler buradan bir kez daha haykırıyoruz, arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar KESK mücadeleyi bırakmayacak. KHK’larla hukuksuzca hedef alınan tüm arkadaşlarımızla dayanışmayı büyüterek sürdüreceğiz. İstanbul’un her alanında yurttaşlarımıza düzenli olarak seslenmeye devam edeceğiz” dedi.
 

Son güncelleme: 21:06 30.06.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı