• Turkhane Logo

KHK buluşmaları devam ediyor: Devlet özür dileyip hakları iade edecek

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) organize ettiği KHK buluşmaları devam ediyor. Konya’nın ardından Kayseri’de yapılan buluşmalara çok sayıda KHK’lı ve yakını katıldı.

12:44 15 Kasım 2021 Pazartesi
KHK buluşmaları devam ediyor: Devlet özür dileyip hakları iade edecek
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) organize ettiği KHK buluşmaları devam ediyor. Konya’nın ardından Kayseri’de yapılan buluşmalara çok sayıda KHK’lı ve yakını katıldı.



KHK buluşmaları Konya’nın ardından Kayseri’de de yapıldı. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, “Bu yoldan bizi kimse döndüremeyecek” dedi. CHP’li Turan Aydoğan da devletin özür dileyip KHK’lılara haklarını iade edeceğini kaydetti. 

BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ


Toplantıda konuşan CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer, haksızlığa uğrayanların yanında olacaklarını belirterek, “Ülkede her kim olursa olsun haksızlığa uğrayanların mücadelesini vereceğiz. Bu yoldan bizi kimse döndüremeyecek” dedi. CHP Milletvekili Cihangir İslam ise “Bu mücadeleyi hep birlikte büyüyeceğiz, bu iktidarı göndereceğiz ve kazanacağız” dedi.

DEVLET HAKLARINI YEDİĞİ VATANDAŞIN HAKLARINI İADE EDECEK

CHP Milletvekili Turan Aydoğan da “Bu zulmü devlet kendi kadrolarıyla yapmışsa devlet özür dileyecek, devlet özür dilemeyi öğrenecek. Haklarını yediği vatandaşların haklarını iade edecek” diye konuştu. CHP Milletvekili Yıldırım Kaya da “referandumda “hayır” oyu verirsem dinimden olurum” diyen iki çocuğu KHK ile ihraç edilmiş demirci ustası gördüğünü söyledi.

PERİNÇEK’İN EŞİNİN DE KATKI SUNDUĞU KİTAPTAN ATILDI

KHK’lı tarih profesörü Süleyman Demirci ise elinde tuttuğu kitabı göstererek, “Bu kitabın yayıncıları arasında olmak terör örgütü üyeliğinden yargılanma nedeni sayıldı. Bu kitapta Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek hanım da tebliğ sunmak suretiyle katkı verdi” dedi. KHK’lı imam Burhanettin Yavuz da “Adaletle bizi savunuyorsanız yanınızda olacağız. Kim olduğunuz ne yaptığınız önemli değil” dile konuştu.

ARINÇ’A NEDEN BİRŞEY OLMUYOR?

Harbiyeli Ahmet Büyükateş’in kardeşi Beyza Büyükateş ise “Kardeşim devlete teslim ettiğimiz masum bir öğrenciydi. Hiç birşeyden habersizce köprüye götürüldü. Hiç bir suç işlemedi. Lütfen adaleti tesis edin, kardeşimi geri verin” dedi. KHK’lı milli eğitim müdürü Bekir Karabulut ise AKP’li Bülent Arınç’ın hikayesini anlatıp şu soruyu sordu: “O’na birşey olmuyor da bize neden oluyor?”

BU MÜCADELE DEVAM EDECEK

KHK Platformları Sözcüsü Münir Korkmaz ise “CHP’nin yaptığı bu güzel girişimi sulandırmak isteyenler var. Ana muhalefet partisi, iktidara alternatif bir parti KHK sorununa eğildi. Bu girişimi çok önemsiyoruz” dedi. CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın “Kendimiz için istediğimizi başkası için de isteyip istememe sınavındayız. Vicdan ya vardır ya yoktur. Kara listelerden adımızı sildirene kadar bu mücadele devam edecektir” dedi.

ANLATILAMAYACAK İŞKENCELERE MARUZ KALANLARI GÖRDÜM

Veteriner Hekim Muhammet Eker “Dövülmeyi, küfrü, hakareti işkenceden saymayan, yapılan işkenceleri eşimize bile anlatamayacağımız, ölene kadar Allah ile aramızda kalacak işkenceler gören insanlarla cezaevinde kaldım” dedi. KHK’lı infaz koruma memuru da nezarethanede sütünü lavaboya sağan bebekli anneler gördüğünü kaydetti.

Son güncelleme: 12:44 15.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı