• Turkhane Logo

“Keşke yanında 10 gün, 100 gün daha kalsaydım anne”

6 yaşını doldurduğu için 6 ay önce tutuklu annesinden ayrılmak zorunda kalan Azra Kurtok, her telefon görüşünde tekrar annesinin yanına, hapse dönmek istediğini söylüyor.

14:58 09 Haziran 2020 Salı
“Keşke yanında 10 gün, 100 gün daha kalsaydım anne”
6 yaşını doldurduğu için 6 ay önce tutuklu annesinden ayrılmak zorunda kalan Azra Kurtok, her telefon görüşünde tekrar annesinin yanına, hapse dönmek istediğini söylüyor.




Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre Annesiyle hapiste kalan çocukların sorunları ayrı, dışarında kalanların ayrı… 6 yaşındaki Azra Kurtok, 27 Aralık 2019’a kadar annesi Yeliz Kurtok ile birlikte İzmir Şakran Cezaevinde yaşadı. 1 Ocak 2020’de yaşını doldurduğu için cezaevinden ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi evlat annesine, anne de evladına hasret. Korona salgını nedeniyle iptal edilen açık görüşler anne babası tutuklu çocukların psikolojisini daha çok etkilemiş durumda. Azra, annesinden ve babasından ayrı kaldığı günlerde kekeme oldu. Evladıyla 3 aydır görüşemeyen ev hanımı Yeliz Kurtok, kızına gönderdiği mektupta onu şöyle teselli etti:


“Telefonda konuştuğumuzda anne keşke yanında 10 gün 100 gün daha kalsaydım dedin. Bebeğim ben senden hiç ayrılmak istemem. Her gün seninle burada yaptığımız şeyleri düşünüyorum, olsa da minnoşum onunla top oynasak, evcilik oynasak, odaları gezsek, yine kahvaltı yapsak diyorum. Ama burası geçici bir yer. Bütün hayallerimizi inşallah ben gelince dışarıda yapacağız.”

Birçok çocuk gibi Azra Kurtok da annesini Şakran Cezaevinde iş nedeniyle bulunduğunu biliyor. Tedaviler sonucu geç çocuk sahibi olan Yeliz Kurtok 30 Mayıs 2020’de yazdığı mektupta, “Seni o kadar çok özledim ki anlatmak çok zor. Sesini her duyduğumda sanki biraz daha büyüyorsun, güzelleşiyorsun, öyle hissediyorum. Yanında olamadığım için çok üzülüyorum. Ama inanıyorum inşallah Allah kavuşturacak bizi. Birbirimize hasret kaldığımız günlerin telafisini en güzel şekilde yapacağız meleğim.” ifadelerini kullandı.

En son Kasım 2019’da açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye cezaevlerinde 0-6 yaş arası 780 çocuk ve bebek bulunuyor.

/
Yeliz Kurtok eşi Nizamettin Kurtok ve kızıyla birlikte bir görüş gününde, 7 Kasım 2019.

YURTTA ÇALIŞTIĞI İÇİN

Özel bir yurtta memur olarak çalıştığı için Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Yeliz Kurtok, İzmir 21. Ağır Ceza Mahkemesince 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşması 28 Şubat 2020’de görülen Kurtok’un dosyası Yargıtay’da bulunuyor. İleri derecede boyun fıtığı ve kronik bronşit hastası olan Yeliz Kurtok, kızından ayrıldıktan sonra stres ve sıkıntıya bağlı olarak safra ve mide sorunları yaşamaya başladı. 30 Ocak 2020’de görülen 4. mahkemede bayılan, savcının bile başından ayrılmadığı Kurtok sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmedi.

/

/

/
Azra, cezaevinden ayrılmadan önce annesi ve koğuş arkadaşları ona bir doğum günü partisi yaptı. Azra o günü, “hayatımın en güzel günü” diye anlatıyor.

/
5 Aralık 2019, İzmir Şakran Cezaevi, açık görüş.


26 Aralık 2019, yılbaşı açık görüş günü.



Kaynak: Bold

 

Son güncelleme: 14:58 09.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı