• Turkhane Logo

Kendi anlatımıyla Erdoğan portresi: Sabah başka akşam başka

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendi anlatımıyla portresi yapıldı. İsrail ile anlaşma, Rus uçağının düşürülmesi, Çözüm Süreci, Reza Zarrab olayı, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili sabah başka akşam başka konuştuğu videoya yansıdı.

11:41 30 Eylül 2021 Perşembe
Kendi anlatımıyla Erdoğan portresi: Sabah başka akşam başka
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, kendi anlatımıyla portresi yapıldı. İsrail ile anlaşma, Rus uçağının düşürülmesi, Çözüm Süreci, Reza Zarrab olayı, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili sabah başka akşam başka konuştuğu videoya yansıdı.



2002 yılından bu yana Türkiye’yi yöneten Erdoğan’ın aynı konularda birbirine zıt açıklamaları video haline getirildi. Konuşmanın başında Erdoğan’ın ağzından, “Bunda yalan dolan her türlü şey var. Akşam başka sabah başka. Böyle bir tip tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini Türk demokrasisini korusun diyorum” diyor.

İŞTE O AÇIKLAMALAR


Görevde olduğu sürece İsrail ile anlaşma yapılmayacağını söyleyen Erdoğan, Mavi Marmara saldırısı sonrası bozulan ilişkileri düzeltmek için İsrail ile anlaşma yapıldığını ifade ediyor.

Rus uçağını Türkiye sınırlarını ihlal ettiği için düşürüldüğünü kaydeden Erdoğan, daha sonra “Rus uçağı olduğunu bilseydik daha başka uyarılar yapardık” diyor.

Balyoz davalarında yargılananlarla ilgili “CD’lerden ses kayıtlarını dinlediğim arkadaş benimle YAŞ toplantılarına katılıyor” diyen Erdoğan, daha sonra “Bu operasyonlara başta şahsım ve Türkiye yanlış bilgilendirildi. Aldatıldık” açıklaması yapıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerde hendekler kazılırken “Valilerimiz kendilerini verdiğimiz talimatlar gereği terör örgütlerine karşı operasyonlara girmiyorlar” diyen Erdoğan, daha sonra “Bölgedeki kamu görevlilerin eksik değerlendirmeleri sonucu zaafiyet oluşmuştur” diyerek valileri suçlu ilan etti.

Ergenekon davalarıyla ilgili “Silivri’de tiyatro yok. Silivri’de Türkiye’nin hakimleri savcıları milletin adına sanıkları yargılıyorlar” diyen Erdoğan, Ergenekon sanıklarının tahliye olması sonrası, “Tahliye olanların hiçbirisi AK Parti hükümetine bir teşekkürü olmadı” yakınmasında bulundu.

17-25 Aralık sonrası tutuklanan İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın cezaevinden tahliye olması sonrası “Er geç hak yerini bulacaktır diye temennim vardı. Hak yerini buldu” dedi. Hayırsever olarak tanımladığı Zarrab ABD’de tutuklanınca Erdoğan, “Bu ülkemizi ilgilendiren bir konu değildir” açıklaması yapıyor.

İmralı’daki Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeler sonrası AKP’li bakanların imzasıyla HDP ile yapılan Dolmabahçe Mutabakatını da yalanlamaya çalıştı. AKP ve HDP heyetleri arasında yapılan ve canlı yayında yayınlanan mutabakatı “Ne mutabakatı ya? Böyle bir mutabakat söz konusu değil” dedi.

Mavi Marmara gemisinin Gazze’ye insani yardımı götürürken kendisinden izin aldıklarını belirtti. İsrail ile tazminat anlaşması sonrası Mavi Marmara gemisinde ölen ve yaralananları ortada bırakarak, “Böyle bir insani yardımı götürmek için günün Başbakanına mı sordunuz?” açıklaması yaptı.
  Bir Recep Tayyip Erdoğan Portresi

Sandığa gittiğimizde Erdoğan nasıl biri bilerek gidelim. Hatanın neresinden dönerseniz kârdır

#AkpDenKurtulunca
Part 1 pic.twitter.com/0ElpV4NU57 — Yazan Adam (@twit_Meclisi) September 30, 2021
 

Son güncelleme: 11:41 30.09.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı