• Turkhane Logo

‘Kendi adamını niye yakalasın?’ İstanbul’un göbeğinde kaçırılan iş insanından hala haber yok

11:25 07 Nisan 2023 Cuma
‘Kendi adamını niye yakalasın?’ İstanbul’un göbeğinde kaçırılan iş insanından hala haber yok





Almanya’dan Türkiye’ye gelen Kürt iş insanı Zeki Oğuz, 18 Mart’ta Eyüpsultan ilçesine bağlı Kemerburgaz’da bulunan bir markette yaptığı alışverişin ardından kimliği belirsiz kişilerce 34 EPD 829 plakalı bir araca bildirilerek kaçırıldı. Oğuz’un kaçırılma anları kameralara yansıdı.



Oğuz hala bulunamazken, akrabası avukat Abdurrahman Karabulut, Oğuz’un “Derin devlet” güçleri tarafından kaçırıldığını paylaştı.



AKP’Lİ VEKİL: DEVLETİN ELİNDE



Mezopotamya Ajansı’nın ulaştığı Karabulut, Oğuz’un izini sürdürdüklerini ve bu kapsamda Oğuz’un köylüsü AKP milletvekili bir isim ile görüştüğünü aktardı. Milletvekilinin istihbarat ve emniyetle görüştüğünü, kendilerine bilgi verdiğini paylaşan Karabulut, “Aldığımız bilgi net: Oğuz, devletin elinde. Bu bilgiyi görüştüğümüz milletvekili verdi. Oğuz yurtsever bir iş adamı ve Avrupa’da siyasi faaliyetlerini sürdürüyor. Burada da Antalya’da bir üniversitenin hisselerine ilişkin ihaleye katılmak ve satın almak için geldi. Satın alıp almadığını ise bilmiyorum” dedi.



‘GÖSTERMELİK SORUŞTURMA AÇILDI’



Kaçırılmanın havuz medyasında farklı yansıtıldığını ve adli bir olay gibi ele alındığını belirten Karabulut, bu durumun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Oğuz’un kaçırıldığı yerde binlerce kamera olduğunu ve istenildiği taktirde 24 saatte bulunabileceğine işaret eden Karabulut, “Göstermelik bir soruşturma açıldı ancak bugüne değin bu kapsamda kimsenin ifadesi dahi alınmadı. Araçlar ve kişiler belli. Ancak tek gözaltı yok. Adam kendi adamını niye yakalasın?” diye sordu.



YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTII



Öte yandan Zeki Oğuz’un kaçırılma olayına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Oğuz üç araçla ve dokuz kişi tarafından takip ediliyor. Zaman zaman araçlardan inenler kendi aralarında konuşuyor ve yer değiştiriyor.



Daha sonra araçlar Oğuz’un kaçırıldığı marketin önünde park ediliyor. Söz konusu kişiler burada bir süre bekledikten sonra önce marketten çıkan bir kişiyi kaçırmaya çalışıyorlar. Ancak Zeki Oğuz olmadığını anlaşılınca bu kişi bırakılıyor. Daha sonra marketten çıkan Oğuz 34 EPD 829 plakalı araca zorla bindirilerek kaçırılıyor.



AVUKAT TARIM GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI 



Twitter hesabından görüntüleri paylaşan Oğuz Ailesinin avukatı Mesut Can Tarım, “Zeki Oğuz’un kaçırılmasına ilişkin bir kayıt daha elimize geçti… İstanbul gibi bir ilde gün ortasında Alman Federal Cumhuriyeti vatandaşı kaçırılabiliyor. Yasal başvurularımızın ivedi bir şekilde sonuçlanarak müvekkilimin bir an önce bulunmasını temenni ediyorum” dedi.




Zeki Oğuzun kaçırılmasına ilişkin bir kayıt daha elimize geçti… İstanbul gibi bir ilde gün ortasında Alman Federal Cumhuriyeti vatandaşı kaçırılabiliyor. Yasal başvurularımızın ivedi bir şekilde sonuçlanarak müvekkilimin biran önce bulunmasını temenni ediyorum. #zekioğuz pic.twitter.com/zmI0c8MQne— Av. Mesut Can TARIM (@mcthukuk) April 6, 2023




‘SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI GETİRİLDİ’



Avukat Mesut Can Tarım, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada soruşturmaya gizlilik kararı getirildiğini duyurdu:



“Soruşturmada alınan gizlilik kararı ve müvekkilimin faydası gözetilerek geldiği aşamanın detayları hakkında bilgi verilememektedir. Bizler en kısa zamanda ve salimen bulunması için kamu makamları ile işbirliği içinde gayretle çalışmaktayız. Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul da bilgilendirilmiş olup konu kendilerince de takip edilmektedir. Umut ve gayretimiz eksilmemiş, artmıştır.”

Son güncelleme: 11:25 07.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı