• Turkhane Logo

Kemal Kılıçdaroğlu: Partinin ilke ve değerlerine bağlı partiyi ileri götürecek geçmişi temiz biri çıksa hemen bıra

09:50 22 Temmuz 2023 Cumartesi
Kemal Kılıçdaroğlu: Partinin ilke ve değerlerine bağlı partiyi ileri götürecek geçmişi temiz biri çıksa hemen bıra





CHP’deki belediye başkanları toplantısına, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında ‘gizli’ yapıldığı ileri sürülen zoom videosu damga vurdu. Ekrem İmamoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında zaman zaman sert diyaloğlar yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu’nu ‘partiye nüfuz etmekle’ suçladığı belirtildi. Toplantıyla ilgili ‘özür dileyecek bir durumun olmadığını’ söylediği belirtilen İmamoğlu’nun, “Ben artık bir dahaki seçimde ikinci parti olmayı hazmademem.” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun ise, “Partinin ilke ve değerlerine bağlı partiyi ileri götürecek geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım.” dediği öğrenildi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve değişim isteyen isimlerin internete sızan toplantısı, CHP Genel Merkezi’nde yapılan belediye başkanları toplantısına damga vurdu.  Halk TV’den Şeyma Paşayiğit’in  haberine göre 4 saatten fazla süren   toplantıya 36 belediye başkanı mazeret bildirerek katılmadı.



Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, tüm belediye başkanlarına beş dakika söz verdi. Süresini aşan her isme ‘toparlayın’ uyarısında bulundu.



Sızan zoom toplantısı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk kez yüz yüze gelen Ekrem İmamoğlu, değişim tartışmalarındaki düşüncelerini aktardı. İmamoğlu, “Size daha önce de dediğim gibi değişimin moderötürü ben olayım. Ombudsmanı siz olun. ‘Belediye başkanları siyaset yapmasın’ demeyi doğru bulmam. Partimizin eksikliğini konuşamadan yerel seçime gidersek bizi kötü günler bekliyor. Mesele genel başkanlık meselesi değildir. O toplantıda etik dışı bir durum yok. Etik dışında bir durum olsaydı özür dilerdim. Ama sizden seçimden bu yana özür dileyecek bir durumum yoktur.” dedi.



Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı televizyon programında söz konusu toplantının ‘etik olmadığını’ söylemişti.



Halktv’nin haberine göre İmamoğlu, yerel seçimlere kadar değişim yaşanmaz ise partinin başarısız olacağını söyledi. İmamoğlu, “Ben hala hazırım, değişim için sizden el bekliyorum. AKP bile ‘oylarımız düştü’ diye eylülde kongreye gidiyor. Biz konuşamıyoruz. Bu yüzden bizi başkaları konuşuyor. Ben artık bir dahaki seçimde ikinci parti olmayı hazmademem. Sizin de bunu hak etmediğinizi düşünüyorum.” tepkisi gösterdi.



BÜLENT KERİMOĞLU’NDAN SERT SÖZLER



Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise “Değişim konusunda, sadece ‘o gitsin bu gelsin’ meselesi olamaz. İdeolojik bir arka plan olması lazım ama yok. Partide genel başkanlık sorunu yoktur. Genel başkanlık talebi her üyenin hakkıdır. Ama partinin etinden sütünden faydalanıp şan şöhret sahibi olanların hakkı değildir. Eğer sonuç alsaydık ikinci turda herkes genel başkanı övüyor olacaktı. Bizim kahramanlara ihtiyacımız yok. Bizim bireysel kahramanlık öykülerine ihtiyacımız yok. Bizim örgütlü bir partiye ve lidere ihtiyacımız var. Ne yazık ki gücü alan partimizde hemen genel başkanlığa soyunuyor. Kılıçdaroğlu için ‘kazanamaz’ diyenlerle fotoğraf verenler şimdi bize kahramanlık öyküsü anlatıyor.” diyerek İmamoğlu’nu hedef aldı.



İMAMOĞLU: SENİNLE DIŞARIDA KONUŞALIM!



Bunun üzerine İmamoğlu, ayağa kalkarak Kerimoğlu’na, “Seninle istersen şimdi, istersen dışarıda buluşup konuşalım, niye bana böyle eleştiriler yöneltiyorsun.” şeklinde seslendi.
Kerimoğlu ise konuşmasını yaparken Kılıçdaroğlu’na dönüp, “İstanbul’da bir başarı yakaladık, bunu yerel seçimde de sürdürmek zorundayız.  Eğer üyeye dayalı ön seçim koyarsanız ben İBB Başkanlığı’na adayım. ” ifadelerini kullandı.



TEMİZ BİRİ ÇIKARSA BIRAKIRIM



Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim tartışmalarına cevabı sert oldu. Kılıçdaroğlu, “Ben hiçbir zaman bir göreve aday olmadım. ‘Ömrümün sonuna kadar genel başkan olacağım’ diye bir derdim yok. Partinin ilke ve değerlerine bağlı partiyi ileri götürecek geçmişi temiz biri çıksa hemen bırakırım.” dedi.



Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun ‘Belediye başkanları siyaset yapmasın’ demeyi doğru bulmam’ sözlerine ithafen “Kimseye ‘siyaset yapmayın’ demedim. ‘Yerel seçimler yaklaştı, parti içi tartışmaları kamuoyu önünde tartışmayın’ dedim. ‘Belediye başkanları beldeleriyle ilgili çalışmalar yapın’ dedim. Bir belediye başkanı, partinin iç işlerini eleştirebilir ama nüfuz edemez. Sıcak siyasetin içine giremez. Girdiği anda taraf olur.” yanıtı verdi.

Son güncelleme: 09:50 22.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı