• Turkhane Logo

Kemal Kılıçdaroğlu: Bir ülkenin cezaevleri tıka basa doluysa orada adalet yoktur

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ‘adalet’ olduğunu söyledi.

18:03 23 Temmuz 2022 Cumartesi
Kemal Kılıçdaroğlu: Bir ülkenin cezaevleri tıka basa doluysa orada adalet yoktur
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ‘adalet’ olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bir ülkenin hapishaneleri tıka basa doluysa, orada adalet yoktur. Gazeteciler hapisteyse adalet yoktur. Uyuşturucu baronları dışarıda ama ekmek çaldı diye insan hapisteyse bu ülkede adalet yoktur. Uyuşturucu baronlarının desteklediği bir siyasal iktidar varsa bu ülkede adalet yoktur, olamaz. Adaleti sağlayacağız her alanda.” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek’in dördüncü fabrikası, ‘Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın açılış törenine katıldı. Törende, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı okundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun açıklamalarının ardından kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ÇABALARINIZI İSTANBULLULAR TAKDİR EDİYOR


Büyük emek harcıyorsunuz. Alın teri döküyorsunuz. Çabalarınızın sonucunu İstanbullular takdir ediyor. Büyük baskılar gördüğünüzün farkındayım. Engellenmek istendiğinizin de farkındayım. İstanbul gibi rant yaratan bir kentin sosyal demokrat bir belediye başkanı tarafından yönetilmesinin hazmedildiğinin de farkındayım. Ama bütün bunları aşacağız; sadece İstanbul’da değil, bütün Türkiye’de bu anlayışı egemen kılacağız. Herkesin emin olmasını isterim.

EKMEĞİN, HER EVE ÖNKOŞULSUZ GİRMESİ LAZIM

Bizim kültürümüzde ekmek, nimettir. Bu kadar değer verdiğimiz ekmeğin, her eve önkoşulsuz girmesi lazım. Yani pahalı olmaması lazım, insanların bunu rahatlıkla satın alabildikleri bir ekonomik güce kavuşmaları lazım. Ama öyle bir tablo yaşıyoruz ki evlere ekmek giremiyor, insanlar evlerine ekmek bile alamıyorlar.

HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Bir ahdim vardı. Bizim belediye başkanlarımızın görev yaptığı yerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, diye. Bunu Allah nasip eder, milletin oyları ile göreceksiniz bütün Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bunu yapacağız. Kavgasız bir toplum, kendi içinde barışık bir toplum; herkesin inancına, kimliğine saygı duyulduğu bir toplum…

UMUDU TÜRKİYE SATHINDA BÜYÜTECEĞİZ

Ayrıştık, kavga eden bir toplum haline geldik; biliyorum. Kadın cinayetlerinin arttığını da biliyorum. Yoksulluğun derinleştiğini de biliyorum. Ama Sayın Başkan dedi ki, ‘asla biz umutsuz değiliz’ dedi; ‘bütün baskılara rağmen umudu büyütüyoruz.’ Aynı umudu Türkiye sathında da büyüteceğiz, umudu güçlendireceğiz.

BU KENTE HİZMET ETMEK, OLAĞANÜSTÜ ÇABAYI GEREKTİRİYOR

Sayın Başkan, 16 milyonluk bir kenti yönetiyorsunuz. ‘16 milyon’ diyoruz ama, aslında 20 milyonun üstünde bir nüfus var burada. Bu kente hizmet etmek olağanüstü çabayı gerektiriyor. Bu kente hizmet etmek için aynı zamanda liyakatli kadrolarla çalışmak gerekiyor. Buranın temelini attığımız süreçle bitti sürece baktığımız zaman liyakatli kadrolarla, kararlı kadrolarla azimli bir ekiple çalıştığınızı görüyoruz.

ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ HER ALANDA

Adaletle yönetmek. Şu anda Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alan adalet. Hapishaneleri tıkabasa doluysa, adalet yoktur. Gazeteciler hapisteyse adalet yoktur. Uyuşturucu baronları dışarıda ama, ekmek çaldı diye insan hapisteyse bu ülkede adalet yoktur. Uyuşturucu baronlarının desteklediği bir siyasal iktidar varsa bu ülkede adalet yoktur, olamaz. Adaleti sağlayacağız her alanda.
Ekmekte de adalet, suda da adalet. Mahkemede de adalet. Kurda da adalet, kuşa da adaleti sağlayacağız. Sözüm sözdür, söz. Adaleti sağlayacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye. Kendi içinde barışık olan bir Türkiye’yi Millet İttifakı olarak, ayağa kaldıracağız. Ve beraber bu güzel Türkiye’yi yöneteceğiz. Hep birlikte.

Son güncelleme: 18:03 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı