• Turkhane Logo

'Kedicik' AKP'lileri birbirine düşürdü: Soylu tartışmanın merkezinde

140journos, 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilen Adnan Oktar'ı konu aldığı

10:36 01 Ekim 2023 Pazar
'Kedicik' AKP'lileri birbirine düşürdü: Soylu tartışmanın merkezinde
140journos, 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilen Adnan Oktar'ı konu aldığı

140 Journos adlı Youtube kanalı, örgüt yöneticiliği, cinsel istismar, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve kişisel verilerin kaydedilmesi suçlarından 8 bin 658 yıl hapse mahkum edilen Adnan Oktar ile ilgili kedicik adlı bir araştırma videosu yayımladı.

Halktv.comun haberine göre söz konusu video, Oktarın faaliyetlerini ve siyasi ilişkilerini konu alıyor. Birçok tanık ve gazetecinin konuşmalarına yer verilen videoya gazeteci Barış Terkoğlu da konuşmalarıyla katkıda bulundu.
Videonun yayımlanmasının ardından AKP Merkez ve Karar Yönetim Kurulu üyesi Mücahit Birinci sosyal medya hesabından videoyu beğendiğini ifade etti ve izlenmesi gereken bir belgesel olduğunu ifade ederek videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Birincinin bu paylaşımı Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya yakınlığıyla bilinen troll hesapların tepkisine neden oldu.
Türk Savunma Teşkilatı adlı bir hesap Aklını başına al diyerek Birinciyi uyardı. Aynı isimde başka bir kullanıcı ise videodan bir kesit paylaşarak söz konusu belgeselin Soyluyu karalamak için çekildiğini iddia etti. Birinci ise böyle bir duruma ihtimal vermediğini ifade ederek şunları söyledi: Ben böyle bir duruma ihtimal vermiyorum. Sayın Süleyman Soylu da çok değerli ve başarılı Bakanımızdır. Bizim Süleyman Beyle abi kardeş ilişkimiz mevcuttur. Süleyman Bey o kısımla ilgili gerekli beyanı verir siz merak etmeyin. Belgeseli bütün olarak görüyorum, iki kız çocuğu babası olarak. İfadelerimizi iler tutar tarafı olmayan yerlere çekmeyiniz.

Son güncelleme: 10:36 01.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı