• Turkhane Logo

Kedi katiline iyi hali indirimi: 2 yıl 6 ay hapis cezası

16:00 13 Mart 2024 Çarşamba
Kedi katiline iyi hali indirimi: 2 yıl 6 ay hapis cezası





İstanbul’da ‘Ağaoğlu My World Europe’ sitesinde, ‘Eros’ isimli kediyi işkence yaparak öldüren İbrahim Keloğlan’ın yeniden yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Keloğlan’a “kasten hayvan öldürmek” suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 2.5 yıla indirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı verdi. Hayvanseverler ‘tutuklama’ kararı çıkmamasına tepki gösterdi. Duruşmaya katılan çok sayıda hayvansever, ‘Katil İbrahim’ sloganları attı.



İbrahim Keloğlan’ın aldığı 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenerek tahliye edilmesi büyük tepki çekmişti. Keloğlan’ın tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşması Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Avukatlar ve yaşam savuncuları, sanığa en üst sınırdan ceza verilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Adliye koridorlarını dolduran yüzlerce kişi, “Katil İbrahim”, “İbrahim Keloğlan tutuklansın” sloganları attı.



Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri almasına rağmen mahkeme salonunun kapısının yumruklarla zorlanmasının ardından duruşma büyük salona alındı.



TUTUKLAMA TALEBİ



Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti. İbrahim Keloğlan, ifadesinde “Kendimi kaybettim. Ben ve eşim insan içine çıkamayacak hale geldi” dedi. Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.



İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI



Savcı’nın talebinden sonra mahkeme karar için ara verdi.  Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanık İbrahim Keloğlan’a “kasten hayvan öldürmek” suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Sanık hakkında iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 2.5 yıla indirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı verdi.



NE OLMUŞTU?



İstanbul Başakşehir’deki bir binanın asansöründe 1 Ocak akşamı İbrahim Keloğlan’ın defalarca tekmelediği kedi, 6 dakika süren işkencenin sonunda ölmüştü. Keloğlan, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 4 Ocak’ta tutuklanmış, 8 Şubat’ta da hakim karşısına çıkmıştı. Sanık, Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, evcil hayvanı kasten öldürme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılsa da cezası ertelenerek tahliye edilmiş, savcılık ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi bu karara itiraz etmişti. Küçükçekmece 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul etti. Kararda, kedinin kaçmaya çalışmasına rağmen sanığın eylemini ısrarlı bir şekilde devam ettirdiği, dakikalarca kovalayıp tekmelediği, üzerine basarak ölümüne neden olduğu belirtildi. Hayvanların korunması için caydırıcı cezalara ihtiyaç olduğu anlatıldı. Üst mahkemenin bu kararı ile Keloğlan’ın yeniden yargılanmasına hükmedilmiş oldu.

Son güncelleme: 16:00 13.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı