• Turkhane Logo

Kayyımların duyarsızlığı, ölüme davetiye çıkarıyor!

AKP rejimi tarafından kayyım eliyle gasp edilen Dumankaya Holding’e ait Esenyurt’ta bir inşaatın iksa sisteminin süresi üç yıl önce doldu. Sistem tamamen çökerse bu durum yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanabilir. Ancak kayyımlar soruna duyarsız!

00:27 26 Mayıs 2020 Salı
Kayyımların duyarsızlığı, ölüme davetiye çıkarıyor!
AKP rejimi tarafından kayyım eliyle gasp edilen Dumankaya Holding’e ait Esenyurt’ta bir inşaatın iksa sisteminin süresi üç yıl önce doldu. Sistem tamamen çökerse bu durum yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanabilir. Ancak kayyımlar soruna duyarsız!

AKP rejimi tarafından kayyım eliyle gasp edilen Dumankaya Holding’e ait Esenyurt’ta bir inşaatın iksa sisteminin süresi üç yıl önce doldu. Toprak kaymasını önlemek için yapılan iksa sisteminin tehlike saçtığı konusunda kayyım heyetine defalarca başvuru yapıldı, TMSF’ye ihtar gönderildi ancak hiç bir sonuç alınamadı. 79 milyon dolar artı hesapla devraldıkları şirketin içini boşaltmakla meşgul olan kayyım heyeti, sorunu görmezden gelmeye devam ederse iksa sisteminin önümüzdeki günlerde tamamen çökme riski var. Böyle bir durumda ise çevre apartmanlardan en az üç blok tamamen yıkılabilir. Bu ise yüzlerce ölü demek!

BARIŞ DUMANKAYA: KAYYIMLAR DA SAVCILIK DA DUYARSIZ

Hukuksuz olarak görevinden alınan Dumankaya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, kayyım heyetine yaptıkları müraacat ve TMSF’ye çekilen ihtarlardan bugüne kadar hiç bir sonuç alamadıklarını anlatıyor. İBB ve Esenyurt belediyelerinin kayyım heyetine baskı yaparak inşaatın bir an önce tamamlanmasını sağlaması gerektiğini kaydeden Dumankaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Modern Vadi projemizde iksa imalatını 2016 da yaptık. 2017 yılında ise yarım kalan imalatın tamamlanmaması işinin tehlike arz ettiğini gerek savcılık gerekse de TMSF ve geçici yönetime ihtaren yaptık. Yapılan iksanın garanti süresi 3 yıl önce doldu. Konuyla alakalı Dumankaya İnşaat geçici kayyum yönetimi duyarsız ve umarsamaz tavrını sürdürmektedir. Garanti süresi dolan iksa ile tutulan istinat duvarının hemen üstünde 250 aile yaşamaktadır. Bu konuya, acilen müdahale edilmesi gerek. Allah korusun!”



  Modern Vadi projemizde iksa imalatını 2016 da yaptık. 2017 yılında ise yarım kalan imalatın tamamlanmaması işinin TEHLİKE ARZ ETTİĞİNİ gerek savcılık gerekse de TMSF ve geçici yönetime ihtaren yaptık. Yapılan iksanın garanti süresi 3 yıl önce doldu. @istanbulbld @EsenyurtBLDYS https://t.co/VrOWBI5tKB — baris dumankaya (@barisdumankaya) May 23, 2020
Modern Vadi Projesi İnşaat Şefi Erman Can Sağanda’nın konuyla ilgili paylaşımları ise şöyle: “İksa sistemi subasman altı perdelerin inşa edilebilmesi ardından işlevini yitirecektir. Yani bodrum kat betonarme perdeleri tamamlanıp, geri dolgusu yapılmak sureti ile risk bertaraf edilmek üzere güvenli süre içinde inşaatın yapılması amacıyla tasarlanmıştır. Projenin iksa projelendirmesi geçici süreli olarak 2017 yılında bitmek kaydı ile yapılmıştır. Yani 2017 yılından beri tamamen ağır risk ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Modern vadi projesinin iksa sistemleri kırmızı rekli hat botunca maksimum 21 metre olacak şekilde teşkil edilmiştir. Allah esirgesin bir gçöçe durumunda hareketlenecek alan direkt olarak D blok ve A2 blokta yaşayan insanları ölümle burun buruna getirecektir. Tüm bu yazının amacı kamu vicdanına karşı şeffaf olarak riski anlatıp, oluşabilecek muhtemel felaketi önlemek adınadır. Yetkililer konu ile alakalı defalarca bilgilendirilmiştir. Bilgilendirmekle kalınmamış takipçisi de olunmuştur. Ancak yanıt alınması söz konusu olmamıştır. Yapılan mıcır dolgusu ağır riskli alanı kurtarmayacaktır. Kozmetikten öte bir fonksiyonu olmayacaktır.”

AKP rejiminin, 15 Temmuz’u bahane ederek gasp ettiği şirketlerden biri de Dumankaya İnşaat’tı. 23 Eylül 2016’da sözde terör soruşturması kapsamında Halit Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’a ait şirketlere kayyım atandı. Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortaklarının bütün mal varlıklarına hiç bir somut delil olmaksızın el konuldu.

KAYYIM ŞİRKETİ 79 MİLYON DOLAR ARTIDA DEVRALDI

Şirketin yönetimi TMSF ekibine ’emaneten’ bırakılırken şirkette yapılacaklar işler hakkında raporlar da eksiksiz olarak sunuldu. Dünyanın en prestijli ve top 10 firmasından birinin UFRS raporlama sistematiğine göre hazırlanan bağımsız denetim raporu da kayyım heyetine verildi. Şirket 2016 senesi Ocak ayından el konulduğu Eylül ayına kadar yani sadece 9 ayda 2 bin 915 daire teslim etti. Yine raporlara göre kayyım heyeti yönetimi devraldığında şirket 79 milyon dolar artıdaydı.


  Sirketlerimizin,2016 yılının ekim ayında TMSF ekibine emaneten yönetimini bırakırken ;
A-şirkette yapılacaklar işler hakkında raporlar.
B-dünyanin en prestijli ve top10 firmasından birinin UFRS raporlama sistematiğine göre hazırladığı bağımsız denetim raporunu da
verdik. https://t.co/lCX1OQPl2k — Ugur Dumankaya (@DumankayaUgur) May 24, 2020
KAYYIM PROJELERİ DEĞİL, CEBİNİ DÜŞÜNDÜ

Kayyıma verilen raporlarda devam eden projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler vardı. Söz konusu projelerden biri de Esenyurt’taki Hi-Fit ve Flex Ofis bloklarıydı. Modern Vadi projesindeki bloklarda iksa sisteminin (toprak tutma yapıları) yapımı tamamlanmıştı. Mevcut geçici iksaların servis süresi ise 2017 yılı itibariyle bitti. Ancak kayyımların yönetiminde söz konusu inşaatta neredeyse bir arpa boyu yol alınamadı. Şirketin içini boşaltarak kendilerini ve çevrelerini zengin etmekle meşgul olan kayyımlar, devam eden projeleri ise görmezden geldi.

Kaynak:KaranlıktakiAydınlık

Son güncelleme: 00:27 26.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı