• Turkhane Logo

Kayyıma karşı direniş de, HDP'lilere yönelik operasyonlar da sürüyor

Diyarbakır'da belediye gaspına karşı HDP’li vekiller öncülüğündeki protesto eylemleri beşinci gününde devam ediyor.

13:49 23 Ağustos 2019 Cuma
Kayyıma karşı direniş de, HDP'lilere yönelik operasyonlar da sürüyor
Diyarbakır'da belediye gaspına karşı HDP’li vekiller öncülüğündeki protesto eylemleri beşinci gününde devam ediyor.




ANFnin haberine göre; HDP Grup Sözcüsü Saruhan Oluç ile milletvekilleri Garo Paylan, Meral Danış Beştaş, Hişyar Özsoy, Remziye Tosun, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları, büyükşehir belediyesi önünde bir araya geldi.


HDP’lilerin basın açıklaması yapması bekleniyor. HDP’liler üç belediyenin gasp edildiği 19 Ağustos’tan bu yana eylem halindeler.

Perşembe günü üç kez bir araya gelen HDP’li vekiller oturma eylemi yapmıştı.

Belediyenin önü ve çevresindeki polis ablukası da devam ediyor.

Avrupada örgütlü Komalen Civaken Demokratik en Kurdistan (KCDK-E) kayyım atamalarına karşı bütün Avrupada eylem çağrısı yaptı. Çağrıda Bizler birlikte nasıl ki 31 Mart, 23 Haziranda seçimlerinde ortaklaşarak faşizme kaybettirtirdiysek güçlerimizi ve tepkimizi yasadığımız her yerde sokak eylemleriyle birleştirerek faşizme geri adım attırmalıyız denildi. KCDK-Enin çağrısıyla bugünden itibaren Almanya, İsviçre, Belçika, Fransa, Kanada, Avusturya, İsveç, Danimarka, İngiltere ve Yunanistanda halk sokaklara çıkıyor.

MAnın haberine göre ise; Diyarbakır’da kayyum atamalarıyla eş zamanlı olarak gözaltına alınan 40 kişi serbest bırakılırken, 44 kişi için de ek gözaltı kararı verildi. 

Diyarbakır’da yapılan operasyonlarla birlikte, kayyum atamalarına karşı kentte gerçekleştirilen protesto eylemleri sırasında gözaltına alınanların da aralarında bulunduğu 84 kişi dün akşam Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. 

Savcılık, “Delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması” gerekçesiyle 44 kişi için gözaltı süresini 4 gün daha uzattı. Gözaltı süreleri uzatılan 44 kişi, yeniden Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Ankarada ise Mamak Platformu’nun Tuzluçayır Meydanı’nda HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarını protesto eyleminde elleri ters kelepçelenerek gözaltına alınan 12 yaşındaki çocuğun da aralarında bulunduğu 17 kişi serbest bırakıldığı öğrenildi.

HDPli belediyelere kayyım atamalarının ardından partililere yönelik operasyonlar, İstanbulda da hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak HDP üye ve yöneticilerine yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

HDP İstanbul İl Basın Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un Pendik, Bayrampaşa ve Beşiktaş ilçe eş başkanlarının evlerine polis baskın düzenledi.

Pendik ve Bayrampaşa eş başkanları gözaltına alınırken, Beşiktaş eş başkanı ise evinde olmadığı için gözaltına alınmadı.

HDPden yapılan açıklamada, Kayyum gasplarından sonra demokratik tepkimizi dahi hazmedemeyenler kirli siyasetlerini sürdürmekten vazgeçmemektedir. Partimizi yıpratmaya dönük uygulanan bu yöntemle sonuç akmaya çalışan devlet, halkımızın ve partimizin haklı dik duruşu karşısında mağlup olacaktır. Partimiz demokratik ve barışçı  çizgisinden taviz vermeden mücadelesini sürdürecektir dendi.

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu gözaltı listesi şöyle:

1-Çetin Aslanboğa (Pendik ilçe eş başkanı)
2-Orhan Öztürker
3-Nedim Genç  (Bayrampaşa ilçe eş başkanı)
4-Aydın Kılıçdere
5-Furkan Akıncı
6-Ali kadir Güler
7-Birkan Polat
8-Taylan Öztaş (Gazeteci)
9-Tunahan Turhan
10-Ercan Demir
11-Müjdat Uzun

İstanbul HDP üyeleri ve yöneticilerinin, 24 saatlik gözaltından sonra adli kontrolle serbest bırakıldığı açıklandı.

Son güncelleme: 13:49 23.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı