• Turkhane Logo

Kayyım hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan 9 soruşturma

Şırnak Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'yolsuzluk' yaptığı gerekçesiyle 9 soruşturma açıldığı iddiası gündeme geldi.

10:55 22 Ocak 2018 Pazartesi
Kayyım hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan 9 soruşturma
Şırnak Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'yolsuzluk' yaptığı gerekçesiyle 9 soruşturma açıldığı iddiası gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 5 Kasım 2016 tarihinde Şırnak Belediyesine kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu hakkında 9 ayrı soruşturma açıldığı iddia edildi. Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir belediye çalışanı, Şırnak Valiliği tarafından başlatılan soruşturmanın ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk gerekçeleriyle açıldığını aktardı. Belediye çalışanı, İçişleri Bakanlığı onayı ile başlatılan soruşturmanın halen devam ettiğini kaydetti. Bederhanoğlu genel seçimlerde de AKPden milletvekili aday adayı olmuştu.

Söz konusu soruşturmalar ile ilgili, DBPli yönetim döneminde kurulan kurumları işlevsiz hale getirmek ve işçileri işten atmakla gündeme gelen kayyım Bedirhanoğlu ve Vali Mehmet Aktaş arasında geçtiğimiz günlerde tartışmanın yaşandığı belirtildi. Aynı zamanda Vali Yardımcısı olan kayyım Bedirhanoğlu, kente bağlı Kumçatı Belde Belediyesi, Balveren Belde Belediyesi kayyımlığını ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini de yürütüyor.

DAHA ÖNCE 9 KAYYIMIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yayımlanan Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi ile de Cizre Belediyesi kayyımı Ahmet Adanur, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi kayyımı Mustafa Kılıç, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi kayyımı Mehmet Özel, Muş Malazgirt Belediyesi kayyımı Soner Kırlı, Van Muradiye Belediyesi kayyumu Fatih Çelikel, Van Bahçesaray kayyımı Serhat Karabektaş, Hakkari Çukurca Belediyesi kayyımı Mehmet Mut, Hakkari Şemdinli Belediyesi kayyımı Muhammet Fuat Türkman ve Elazığ Karakoçan Belediyesi kayyımı Cemil Sarıoğlunun görev yerleri değiştirilmişti. Kayyımların görevlerinden alınarak başka yerlere tayin edilmeleri, İçişleri Bakanlığının, kayyım atanan DBPli belediyelerde yolsuzluk, iltimas, ihaleye fesat karıştırma, ranta dair şikayetleri dinlemek ve raporlaştırmak için gönderdiği müfettişlerin raporlarını bitirmesinin ardından gelmesi dikkat çekmişti.
(Mezopotamya Ajansı)

  / AKIL TUTULMASINA TÜM HIZ DEVAM: BİR BAKLAVACIYA DAHA KAYYIM! / 93 KAYYIM İNCELEMEYE ALINDI ​İNEKLERİME KAYYIM ATANDI

Son güncelleme: 10:55 22.01.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı