• Turkhane Logo

Kayyım, Diyarbakır'ı yorumlattı; alem karpuz içinde Tosuncuk'u gördü!

Diyarbakır'da kayyım yönetimi havalimanı kavşağındaki parka heykeller yerleştirdi. "Alem karpuz görsün" diye sunulan karpuzun içindeki çocuk, kadayıf gösteren adam gibi heykeller alay konusu oldu.

16:23 10 Mayıs 2021 Pazartesi
Kayyım, Diyarbakır'ı yorumlattı; alem karpuz içinde Tosuncuk'u gördü!
Diyarbakır'da kayyım yönetimi havalimanı kavşağındaki parka heykeller yerleştirdi. "Alem karpuz görsün" diye sunulan karpuzun içindeki çocuk, kadayıf gösteren adam gibi heykeller alay konusu oldu.


Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, havalimanı kavşağındaki parka dört heykel yerleştirdi. Halay çekenler, kadayıf tepsisini gösteren adam, hasır bileziği ve zincir ile karpuzun içindeki çocuk şeklinde tarif edilebilecek heykeller tepkilere neden oldu.

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin twitter hesabından yapılan paylaşımı alıntılayarak, “Alem karpuz görsün görmesine de acaba bu ‘mimari facia’ ürünü peyzaj çalışmasının maliyetini kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Belki sadece karpuz heykellerine ne kadar harcadığınızı söylersiniz? dedi.


CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mahmut Aziz Usal ise, “Ohhh ohh, milletin parası heykellere gidiyor! Melih Gökçek ‘in heykel faciasının bir benzeri Diyarbakır’da yaşanıyor’ havayolu kavşağına konulan heykeller ile Kayyum adından çok söz ettirecek gibi...” dedi.

ALEM KARPUZ GÖRSÜN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise sosyal medya hesaplarından söz konusu karpuzun içindeki çocuk heykelini, “İçine çocuk sığan karpuzlar #DiyarbakırKarpuzu’dur.

#DiyarbakırKarpuzu fidelerini toprakla buluşturmaya başladığımız şu günlerde:

Siz de #DiyarbakırKarpuzu’yla çekilmiş çocuk fotoğraflarınızı gönderin, yayınlayalım.

Alem karpuz görsün” sözleriyle paylaştı.

Heykel için “Rezalet” yakıştırması yapanlara cevap ise Diyarbakır Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Kızılkaya’dan geldi. Kızılkaya, “Rezalet bakış açısı rezalet niyetten gelir. Bizim inancımız, felsefemiz ‘Güzel gören güzel düşünür’dür. ‘Rezalet’ bakıştan kurtulmayı, güzel görmeyi nasip etsin yaradan…” sözleriyle heykeli savundu.

CHUKY Mİ, OBURİKS Mİ, TOSUNCUK MU?

Özellikle “karpuzun içindeki çocuk” heykeli ile ilgili sosyal medya kullanıcıları da çok sayıda yorum yaptı. Kullanıcılardan kimisi çocuk figürünü Moğol’a benzetirken kimi de katil bebek Chucky’ye ve animasyon karakteri Shrek’e benzetti.

Kimi sosyal medya kullanıcısı ise Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın’a benzeterek “Tosuncuk” yorumu yaptı. Önceki kayyımların yaptığı israfa gönderme yaparak, “Kayyuma benziyor karpuzu da yemiş” diye tepki gösterenlerin yanı sıra karpuz heykelinin içindeki çocuğu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a benzetenler de oldu.

Ancak karpuzun içindeki çocuk figürünü hiç kimse Diyarbakırlı bir çocuğa benzetemedi.
  Ya bu çocuk birine benziyor ama kim? pic.twitter.com/jXwubaVKJQ — ümit kıvanç (@umit_k) May 9, 2021  
  Diyarbakır’da 3000 yıl önce ve şimdi yapılan iki heykel.
İlerlemeyi geçtim, yerimizde saymış olsak yeterdi. pic.twitter.com/Sqz552dczd — Doç. Dr. Veysi Çeri (@VeysiCe) May 9, 2021  

Son güncelleme: 16:23 10.05.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı