• Turkhane Logo

'Kayyım affı'na tepki: Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'kayyımlara özel af' şeklinde değerlendirilen yasayla ilgili, "Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclis'e kabul ettirdiler" dedi.

15:39 28 Haziran 2022 Salı
'Kayyım affı'na tepki: Malı götür, hırsızlığı yap kanun arkanda kapı gibi duruyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'kayyımlara özel af' şeklinde değerlendirilen yasayla ilgili, "Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclis'e kabul ettirdiler" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMMdeki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

HIRSIZLIĞI YAP, SARAY ARKANDA KAPI DURUYOR


Kılıçdaroğlu, Boydak Holdinge kayyım atanmasıyla ilgili de eleştirilerde bulundu.

CHP lideri şunları söyledi:

Bizim ahlakımızla bunların ahlakı ile dünya kadar fark var. Biz kul hakkına sahip çıkarız bunlar kul hakkı yer. 15 Temmuz sonrası, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna f... ile bağlantılı olan şirketleri aldılar devrettiler. Başlarına da birer kayyum atadılar. Sonra piyasada simsarlar dolaşmaya başladı, ellerine kağıtlar, efendim şu fabrikayı kaça almak istiyorsan ben onu ayarlarım. Firma firma gezdiler. Bazıları biz böyle rezalete ortakn olmayız dediler ve çekildiler. Nurettin Canikli... AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Bir yakınını Boydak Holdinge getirip kayyum olarak atıyor. Boydak mobilya sektöründe. Bir süre sonra diyolar ki bizim yurt dışında bir depo yapmamız lazım. E Almanyada depo var, hayır diyorlar depoyu Slovakyada yapmamız lazım diyorlar. Oraya dünyanın parasını gönderiyorlar, 20 milyon avro gönderiyorlar. Bu deponun sahibi Ertunç Laçiner, aynı zamanda kayyum. Caniklinin atadığı. Bu para yok şu an yok, adam da yok ortada. Hem 20 milyon avro yok hem de kendisi yok. Ama Canikli hiç konuşmuyor. Buradan sesleniyorum, niye konuşmuyorsun sen, niye koruyorsun bu adamı.

Daha vahim bir şey, bir kanun getirdiler. Bunu bizim Kayseri milletvekilimiz Çetin Arık, Binali Yıldırıma soruyor nedir bu olay diyor, bu güne kadar cevap verilmiş değil. Meclis Başkanı da duysun bunu, Binali Yıldırım bu soruya cevap vermemişse TBMMyi tanımıyorum demektir. Bunu tanımıyorsa seni de tanımıyor demektir. Aynı şekilde Fuat Oktaya soruyor, Fuat Oktaydan da tık yok. Ya bunların hepsi bu yolsuzluğun ortağı, üzerine gidemiyorlar... Üzerine gitseler cevap verirlerdi.

Bir kanun getiriyorlar, bu şekliyle; kayyum atanırsa kayyumun yaptığı bütün işlemler, karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin, bu karar görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mahalli ve cezai sorumluluğu doğmaz diyor. Malı götür hırsızlığı yap, kanun arkanda kapı gibi duruyor, Saray da arkanda kapı gibi duruyor. Böyle bir kanunu bu Meclise kabul ettirdiler. AKPye geçmişte oy verenlere sesleniyorum, siz böyle bir kanunu dünyanın hangi ülkesinde gördünüz? Hırsızlık yapana hırsızlık yapabilirsin, hiçbir sorumluluğun olmayacak diye kendi Meclisinden kanun geçiren bir ülke gösterin, en geri kalan ülkeyi gösterin. Hırsızlığın yasayla korunduğunu ilk defa görüyorum Cumhuriyet tarihinde. Sen götür malı diyorlar, meraklanma diyorlar söyleyen kim? Canikli söylüyor bunu. Kimse hesap soramaz diyorlar.

Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar bu kardeşiniz onların tamamına hesabını soracak. Bu memlekette huzur istiyorsanız, hak, hukuk, adalet istiyorsanız, çiftçi kazansın üretici kazansın diyorsanız bize katılacaksınız. Devleti soran haramilerden hesap sorulsun diyorsanız bize katılacaksınız. Haramilerin defterini düreceğiz, hep berabet. Katil dediğinin önünde ikiye katlanmasınlar diyorsanız bize katılacaksınız. Uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmek istiyorsanız bize katılacaksınız. Devlette liyakat olsun diyorsanız bize katılacaksınız. Suriyeliler kendi iradeleriyle ülkerlerine gitsin diyorsanız bize katılacaksınız. Hiçkimsenin endişesi olmasın.

Son güncelleme: 15:39 28.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı