• Turkhane Logo

Kaynak bulamayan hükumet şehit paralarına da el koydu

Aradığı kaynağı bulamadığı için Merkez Bankasının ‘kefen parası’ olarak nitelendirilen ihtiyat akçesine çöken hükumet, şimdi de şehit yakınları için toplanan paralara el koydu.

13:37 27 Ocak 2021 Çarşamba
Kaynak bulamayan hükumet şehit paralarına da el koydu
Aradığı kaynağı bulamadığı için Merkez Bankasının ‘kefen parası’ olarak nitelendirilen ihtiyat akçesine çöken hükumet, şimdi de şehit yakınları için toplanan paralara el koydu.




15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan 340 milyon lira Hazine’ye aktarıldı.


 Pandemi nedeniyle iyice kaynağa sıkışan AKP Hükumeti, yurt içinde ve dışında kaynak arayışlarını sürdürüyor. İhtiyacı olan parayı bulamayan hükumet, Merkez Bankası’nın kefen parasına çöktüğü gibi şehit yakınları için toplanan paraları da Hazine’ye aktardı.

HALKIN BAĞIŞLARI SAHİPLERİNE DAĞITILMADI

15 Temmuz şehit ve gazileri ile Dolmabahçe’deki PKK saldırısında şehit olanlar için yardım kampanyaları düzenlendi. 15 Temmuz şehit ve gazileri için o günkü kur üzerinden 100 milyon ABD Doları karşılığı 300 milyon lira, Dolmabahçe şehitleri için de 15,5 milyon ABD Doları karşılığı bağış toplandı. Şehit yakınları ve gaziler için toplanan bu paralar ise hak sahiplerine dağıtılmadı. Toplanan para 338 milyon liraya ulaşırken dağıtılan toplam para 14.9 milyon lira oldu.

AKP’Lİ BİRİSİ MÜDÜR OLARAK ATANDI

Bağışların dağıtılması için vakıf kuran hükumet, vakfın yönetimine de Maliye Bakanı Yardımcısı Nurettin Nebati’nin özel kalem müdürünün eşi Fatma Güngör sözlü olarak müdür olarak tayin edildi. Şehit yakınlarına dağıtılmayan bu paralardan vakfın mütevelli heyetinin, yöneticilerinin ne kadar maaş aldıkları, vakıf adı altında ne gibi harcamalar yaptıkları ise bilinmiyor.

PARA HAZİNE’YE AKTARILDI

251 şehit yakını ile 2 bin 734 gazi için 2016 yılı sonunda toplanan 309 milyon lira 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan kararla Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı’na aktarıldı. Ziraat Bankası’nda nemalandırılan para 338 milyon liraya ulaşırken, para daha sonra Hazine’ye aktarıldı.

MERKEZ’İN KEFEN PARASINA DA EL UZATILDI

Şehit paralarına çöken AKP hükumeti, daha önce de Merkez Bankası’nın kefen parası olarak nitelendirilen ihtiyat akçesine de el koydu. Merkez Bankası’ndan geçen yıl Hazine’ye 40.5 milyar lira aktarıldı. Hükumet bu para ile bütçe açığını azaltıp, yandaş müteahhitlerin ödemelerini yaptı.

Son güncelleme: 13:37 27.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı