• Turkhane Logo

Kaymakamın gözü önünde polis koruması gazeteci dövdü

16:25 12 Temmuz 2023 Çarşamba
Kaymakamın gözü önünde polis koruması gazeteci dövdü





Kars’ın Kağızman ilçesinde Kaymakam Okan Daştan’ın koruma polisi, kaymakamlık önünde ‘aracını yanlış yere park ettiği’ gerekçesiyle gazeteci Serkan Çağlar’ı darp etti. Kaymakamın gözü önünde dövülen gazetecinin yaşadığı bu anının güvenlik kamerası görüntüleri tepki topladı.



Sözcünün haberine göre, Kars’ın Kağızman ilçesinde görev yapan gazeteci Serkan Çağlar, bir haber takibi için gittiği Kağızman Kaymakamlığı binasında, kaymakamın koruma polisinin fiziki müdahalesine maruz kaldı.



Kaymakamlık binası içeresinde koruma polisinin sözlü saldırıda bulunduğu öne sürülen gazeteciye, binadan ayrılıp gitmek isterken bahçede bu kez ise aracını yanlış yere park ettiği gerekçesi ile fiziki müdahalede bulunuldu.



Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde koruma polisi F.K.’nın gazeteci Serkan Çağlar’ı boğazından tutup yere yatırdığı anlar, diğer Kaymakamlık görevlilerinin ise bu durumu izlemesi tepkilere neden oldu.



KAYMAKAM MÜDAHALE ETMEDEN İZLEDİ



Güvenlik kamerası görüntülerinde bahçede yaşanan fiziki müdahale esnasında Kaymakam Okan Daştan’ın makamından çıkarak, olaya müdahale etmek yerine koruma polisini yanına alarak olay yerine gelen diğer polis ekiplerine talimat vermesi dikkat çekti.



Kolundan ve bacağından yaralanan Çağlar, uğradığı saldırıdan duyduğu üzüntüyü belirterek, hastaneden aldığı darp raporu sonrasında polis memurundan şikayetçi olduğunu ifade etti.



Kaymakamlık skandal olayla ilgili yaptığı açıklamada,  Gazeteci şahıs, aracını park etmek üzere kaymakamlığımız hizmet binasının oto parkına giriş yapması nedeniyle uyarılarak aracını otoparktan çıkarması istenmesi, ancak ilgili şahsın, kolluk kuvvetlerimizin tüm uyarılarına rağmen aracını otoparktan çıkarmamakta ısrar etme ve kolluk kuvvetlerimize direnmesi üzerine müdahale edilerek ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Amirliği’ne götürülmüştür. Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmuştur. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.



BİTLİS’TE DE BAŞKANIN KORUMALARI GAZETECİYİ DARP ETMİŞTİ



Geçtiğimiz günlerde ise Bitlis’in Tatvan ilçesinde Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin korumaları tarafından darp edilmiş ve olay ülke genelinde büyük tepki toplamıştı.



Gazeteci Aygül’ü darp eden biri polis diğeri özel koruma olan 2 kişi tutuklanmıştı.

Son güncelleme: 16:25 12.07.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı