• Turkhane Logo

Katar’da 25 milyar dolar pazarlığı

İki gündür Katar’da temaslarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu da eşlik ediyor.

16:13 07 Aralık 2021 Salı
Katar’da 25 milyar dolar pazarlığı
İki gündür Katar’da temaslarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu da eşlik ediyor.



Kavcıoğlu bugün Katar Merkez Bankası Başkanı Sheikh Bandar bin Mohamed bin Saud al-Thani ile bir araya geldi. Kronos’un edindiği bilgiye göre, Kavcıoğlu ile Katarlı mevkidaşı 17 Haziran 2018 tarihinde imzalanan swap (döviz-TL takası) anlaşmasını masaya yatırdı.

İki isim anlaşma çerçevesinde işlem tutarının kademeli olarak önce 20 milyar dolara, akabinde 25  milyar dolara kadar çıkarılması için teknik çalışmalara başlama kararı aldı. 20 milyar doların 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olabileceği belirtiliyor.


Swap tutarı 2021 yılı mayıs ayında 15 milyar dolara yükseltilmişti.


TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Katarlı mevkidaşı ile swap işlemlerini masaya yatırdı.

Kavcıoğlu ile mevkidaşının finans ve bankacılık alanlarında işbirliğinin daha ileri bir safhaya taşınmasında mutabık kaldığı kaydedildi.

TRT “PARA İSTEMEYE Mİ GELDİNİZ?” SORUSU ÜZERİNE YAYINI KESMİŞTİ

Dün Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı’nın dışişleri bakanları seviyesindeki hazırlık toplantısından sonra Doha’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman al-Sani ortak basın toplantısı düzenlenmişti.

Katarlı bir gazetecinin, “Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” sorusu üzerine basın toplantısını naklen yayınlayan TRT Haber yayını kesmişti.

TANK PALET’TEN FİNANSBANK’A KRİTİK ŞİRKETLERİN SATIN ALDI

Katar Silahlı Kuvvetleri, 1971 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki zırhlı taşıtların bakım-onarımını üstlenen Tank-Palet Fabrikası’nın (Sakarya Arifiye) yüzde 49’una ortak olmuştu.

Yüzde 51’lik pay Ethem Sancak ve Talip Öztürk tarafından 2021 yılı mart ayında Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Fuat Tosyalı’ya devredilmişti.

Katar Ulusal Bankası (QNB); 22 Aralık 2015’te Finansbank’ın tamamını 2,7 milyar euroya devralmıştı. BeIN Sport da Digitürk’ü satın almıştı.

2016 yılında ise Katarlı beIN Media Group, Dijital Televizyon Yayıncılığı (Pay-TV) Platformu Digitürk’ü 1,2 milyar dolar mukabili bedelle satın almıştı.

Son güncelleme: 16:13 07.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı