• Turkhane Logo

Kastamonu'da manili pankarta da izin verilmedi

Kastamonu'da CHP binasına asılan ve Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar doların akıbetini soran manili pankart vinçle indirildi.

21:14 15 Nisan 2021 Perşembe
Kastamonu'da manili pankarta da izin verilmedi
Kastamonu'da CHP binasına asılan ve Merkez Bankası rezervlerindeki 128 milyar doların akıbetini soran manili pankart vinçle indirildi.


Merkez Bankası rezervleriyle ilgili CHPnin hazırladığı 128 milyar dolar nerede? afişlerine polis tarafından el konuluyor. 

CHP Kastamonu İl Başkanlığına asılına pankartın kaldırılmasının ardından, dün 256 kağadın yarısını nettiniz deyvesenize? pankartı asılmıştı.


Bu afişin de indirilmesinin ardından bugün de manili bir pankart CHP binasına asıldı. Afişte Ramazan gelmiş şehrime/ Bölüşmeli hep birlikte/ Sormaktan hiç yorulmayız / 128 milyar dolar nerede? manisini yer aldı.

Twitter hesabından açıklama yapan eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, afişin indirilmek istendiğini belirtti. 

Yarkadaş, Kastamonu polisi, CHP Kastamonu İl Başkanlığının 45 dakika önce binaya astığı manili pankartı indirmek için partiye geldi. Polisleri, İl Başkanı Hikmet Erbilgin karşıladı. Güvenlik güçlerinin, mani yazan pankartı istedikleri öğrenildi. Görüşme sürüyor ifadelerini kullandı. 

Polislerin para cezası kesileceğini söylediğini aktaran Yarkadaş, CHP Kastamonu İl Başkanlığına gelen polis, dün gece tutulan tutanağa rağmen, yeni pankart asılmasının emre itaatsizlik olduğu ve 487 TL para cezası kesileceğini tebliğ etti. İl Başkanı Hikmet Erbilgin, polise soru sormanın suç olmadığını söyledi dedi. 

Yarkadaş, pankartın vinçle indirildiği görüntüleri de paylaştı: Bu görüntüleri unutma Türkiye! AKP iktidarı, elindeki kamu gücünü kötüye kullanıyor ve rakibi CHPnin Kastamonu İl Başkanlığına astığı, içinde hakaret ve iftiranın bulunmadığı 128 milyar doların akıbetinin sorulduğu pankartı vinçle söktürüyor. İşte rezaletin görüntüsü. 
  Ve bir utanç görüntüsü daha... Polis, savcının hukuksuz talimatıyla hareket ediyor ve saat 23.30da CHP Kastamonu İl Başkanlığındaki 128 milyar dolar nerede? yazılı pankartı indiriyor. İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile MV. Hasan Baltacı rezaleti anlatıyor. Elden ele yayalım. pic.twitter.com/uAnq8x6f1S — Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) April 13, 2021  

Son güncelleme: 21:14 15.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı