• Turkhane Logo

‘Kaset montajını’ kabul eden Erdoğan’a Kılıçdaroğlu‘ndan tepki: Sahtekardan Cumhurbaşkanı olmaz

17:25 23 Mayıs 2023 Salı
‘Kaset montajını’ kabul eden Erdoğan’a Kılıçdaroğlu‘ndan tepki: Sahtekardan Cumhurbaşkanı olmaz





Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dün itiraf ettiği ‘montaj video’ üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz.” dedi. CHP’nin ‘Haydi’ reklam filmine montajla PKK elebaşı eklenmiş ve söz konusu video Erdoğan tarafından gerçekmiş gibi miting meydanlarında izlettirilmişti.



Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen ‘Millet İttifakı’ etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, “Büyük acılar yaşadınız. Buraya 5’inci kez geliyorum. Yakınlarını kaybeden herkese yeniden başsağlığı diliyorum. Herkesi yürekten kucaklıyorum.” diyerek başladı.
Ardından şunları söyledi:




DEPREMZEDLERİN EVLERİ 5 KURUŞ ALINMADAN TESLİM EDİLECEK



Evleri yıkılan, işyerleri yıkılan herkesin evini, işyerini yapacağız ve 5 kuruş almadan bu binaları, daireleri, işyerlerini teslim edeceğiz. Bu konuda bütün çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmış durumda. 5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli çok düşük faizle uluslararası krediler bulunmuş vaziyette, sözleşmeler yapılmış vaziyette. Mutlaka yapacağım.



TÜRKİYE’Yİ SIĞINMACI DEPOSU YAPMAYACAĞIZ



Sığınmacılar… Bu konuda büyük şikayetler var biliyorum. Sanmayın bu şikayet sadece Hatay’da. Türkiye’de 81 il var, 81 ilin tamamında da şikayetler var. İktidar sahipleri diyorlar ki ‘Biz sığınmacıları göndermeyeceğiz.’ Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir.



Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan kendi ülkelerine götürülmelerini sağlayan projemiz hazır. Bu konuda liderler karar verdik, en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğiz.



Geri kabul anlaşması yaptılar, Türkiye’yi bir anlamda mülteci deposu haline getirdiler. Asla ve asla Türkiye’yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız ve Türkiye’yi buradan çıkaracağız.
Kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onların musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin! Teröre karşı nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin ortak mücadele etmemiz lazım.




BİZİMLE İLGİLİ SAHTE VİDEOLAR HAZIRLADILAR



Beni üzen şu; siyaset ahlak işidir, ahlaklı adamların siyaset yapması lazım. Siyaset rakibine iftira atmak, rakibine kumpas kurmak demek değildir. Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz.



Daha düne kadar bizim terörle işbirliği yaptığımızı söylediler, bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Dün televizyona çıkan kişi ‘Evet montajlı görseller yaptıklarını ve kullandıklarını ifade ettiler. Allah’a sığınıyorum; haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum.



MONTA KASETE SUÇ DUYURUSU



CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili montajlı videolar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelal Çelik, müvekkili ile ilgili montajlı video üreten ve yayanlarla ilgili dilekçeleri yargı makamlarına verdiklerini açıkladı.



Celal Çelik, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Montaj video ve görselleri paylaşan, üreten, dahası ürettirtenlerle ilgili olarak gereğini yapıyoruz! Şikayet dilekçelerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz! Böylesi alçaklıkların hesabı elbette sorulacak! Hiç kimsenin yanına kâr kalmayacak..” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 17:25 23.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı