• Turkhane Logo

“Kardeşinizi unutun buhar oldu” demelerini kabul etmiyoruz

264 gün önce Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygün Doku, isyan etti. Kardeşinin dosyasının kapatılmak istendiğini savundu.

10:40 23 Eylül 2020 Çarşamba
“Kardeşinizi unutun buhar oldu” demelerini kabul etmiyoruz
264 gün önce Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygün Doku, isyan etti. Kardeşinin dosyasının kapatılmak istendiğini savundu.



Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’ya ne olduğu hala sır. Küçücük bir şehirde bulunamayan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında soruşturma başlatsa da Doku’nun kaybolmasında şüpheli olan Zaynal Abarakov’un şimdiye kadar kapsamlı bir ifadesine başvurulmadı. Cadde ve sokakları MOBESE kameralarıyla donatılmış kentte, Doku’ya ilişkin bir ize rastlanmazken, ailesi kapsamlı bir çalışma yapılmamasından rahatsız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüşen ablası Aygül Doku, kardeşinizi unutun, buhar oldu demelerini kabul etmediklerini ifade ediyor.

AVUKATINA ANLAMSIZ SORUŞTURMA


Doku’nun aile avukatı Ali Çimen hakkında da soruşturma başlatıldı. Çimen, Doku’ya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun ikinci kısmında yer alan “Suya düşen bir cismin olmadığı” ifadesini Ağustos ayında kamuoyuna duyurarak, “Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek” ile suçlanıyor. Mezopotamya Ajansından Ayşe Sürme’nin haberine göre kardeşine ilişkin yürütülen soruşturmada herhangi bir ilerleme kat edilmediğini söyleyen Aygül Doku, dosyanın kapatılma kaygısı taşıdıklarını söyledi.

“BİR ANNENİN KIZINI ARAMASINDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR?”

Doku’nun kaybolması olayında başlatılan soruşturmanın tıkandığını belirten ablası Aygül Doku, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere birçok yetkiliyle görüşme taleplerinin cevapsız kalmasının ardından annesiyle birlikte oturma eylemi başlattıklarını kaydetti. Eylemi başlattıktan sonra gözaltına alındıklarını hatırlatan Doku, “Gözaltına alınmamız adaletsizlik ve hukuksuzluktu. Bu hiçbir hukuk kitabında görülmedi. Annemin yıllardır taktığı beyaz tülbendi başından alınmış yerlerdeydi. Annem ve bende zorla götürüldük. Biz katil, tecavüzcü, hırsız değiliz. Bir annenin kızını aramasından daha doğal ne olabilir. Kızımıza dair bir iz de vermiyorsunuz. Suda dediniz yok, aileyi yargılamıyorsunuz. Gözaltından sonra görüştüğümüz vali, yetkililerle görüştüğünü, cevap beklediğini söyledi. Şimdi biz validen Cumhurbaşkanıyla görüşmek için cevap bekliyoruz” dedi.

“KEMİKLERİNİ İSTEME DURUMUNA GELDİK”

Yetkililerle görüşme taleplerinin karşılanmaması durumunda tekrar Ankara’ya gideceklerini söyleyen Doku, “Aile olarak dosyanın kapatılması endişesi yaşıyoruz. Bize, ‘kardeşinizi unutun, buhar oldu’ demelerini kabul etmiyoruz. Meclise gideceğiz, vekillerle görüşeceğiz. Gerekirse herkesin kapısını tek tek çalacağız. Gülistan’a ne yaptılar sorusuna dair her ihtimal aklımıza geliyor. Bu bizi daha çok tedirgin ediyor. Artık tahammül sınırlarımız kalmadı. Düşünün biz kıyamadığımız kardeşimizin artık kemiklerini bile isteme durumuna geldik. Gülistan’a ne olduğuna dair birçok soru işareti var. Yetkililerden Gülistan’ın ailesini, Zaynal’ın ailesiyle karıştırılmamasını istiyoruz. Gülistan’ın ailesi hedef olmamalı” diye konuştu.

“ZAYNAL, GÜLİSTAN’I DARP EDİP ARACA BİNDİRDİ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptıkları görüşmede Zaynal Abarakov’un gözetim altında tutulduğunu aktaran abla Doku, buna rağmen Zaynal Abarakov’un şimdiye kadar konuşmadığını söyledi. Doku, “Gülistan nerede olursa olsun, Zaynal Gülistan’ı gece darp edip, zorla araca bindirdiğini kendi ifadesinde söylüyor. Zaynal ve ailesi sorgulanmıyor. Savcılık Gülistan yüzde 95 suda dedi. Suda olsaydı dahi, bu kızı suya kim yönlendirdi? Bu sorular ortaya çıkacaktı. Bizde bunu kabul etmeyecektik. Ne savcının ne hukuk ve adaletin vicdanına sığacak bir cümle değil. Gülistan suda demek, büyük bir çelişkiydi. Tek çağrım, tüm toplum, özellikle kadınlar, Gülistan’ın akıbeti için ses çıkarsın” dedi.

Son güncelleme: 10:40 23.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı