• Turkhane Logo

Kardeşimin katilini kim koruyor, neden bulunamıyor?

57 gün önce öldürülen Sidar Uygurlar’ın ailesi, kardeşlerinin katilini arıyor. Kamera kayıtları ve görgü tanıklarıyla cinayet anını belgeleyen aile, katilin neden tutuklanmadığını soruyor.

10:55 08 Mayıs 2020 Cuma
Kardeşimin katilini kim koruyor, neden bulunamıyor?
57 gün önce öldürülen Sidar Uygurlar’ın ailesi, kardeşlerinin katilini arıyor. Kamera kayıtları ve görgü tanıklarıyla cinayet anını belgeleyen aile, katilin neden tutuklanmadığını soruyor.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre, İki ay önce Şanlıurfa Siverek’te başından vurularak öldürülen Sidar Uygurlar’ın ailesi, adı sanı ve ne iş yaptığı bilinen katilin bulunması için çalmadık kapı bırakmadı.Sidar’ın ablası Bahar Uygurlar, “Emniyet yetkilileri olayla ilgilenmiyor. Ailece tehdit ediliyoruz. Görgü tanıklarının polis ifadelerinde kardeşimizin katili, kim olduğu ortaya çıktı. 57 gün geçti. Neden hala tutuklanmıyorlar. Onu kim, neden koruyor. Sidar’ın katili nerede? Neden bulunamıyor?” diye sordu.

TRAFİKTE SOLLADIĞI İÇİN


Olay 12 Mart 2020 saat 23.45’te gerçekleşti. Sidar Uygurlar (23), trafikte solladığı uyuşturucu kaçakçılığından sabıkası bulunan Yılmaz Geyik (51) tarafından öldürüldü. Olayın üç görgü tanığı var. İkisi o gece Sidar’ın yanın olan arkadaşları M.A. ve İ.H.K, diğeri Yılmaz Geyik’in yanında bulunan 15 yaşındaki Suriyeli A.Ş.

Bold Medya’ya konuşan Bahar Uygurlar, görgü tanıklarının anlatımıyla da polis kayıtlarına giren kardeşinin öldürüldüğü anı şöyle anlattı:

“Sidar ve arkadaşı İ.H.K., saat 21.30’a kadar, komşumuz da olan arkadaşı M.A. ile mahalledeki bir kafede oturuyorlar. İ.H. K.’yi evine bırakmak için dışarı çıkıyorlar. M.A.’ya ait olan 24 HS 234 plakalı aracı Sidar kullanıyor. Sidar, daha önce tanımadığı Geyik’in 63 ABL 581 plakalı aracını solluyor. Geyik üç arkadaşı takibe başlıyor. Seyfioğlu Caddesi’nde aracını Sidar’ın önüne kırıyor. Geyik araçtan indikten sonra Sidar ve iki arkadaşı da arabadan iniyor. Geyik’in aracında komşusu olan A.Ş. adında biri de var. Geyik, Sidar’a, ‘Sen kimsin ki beni solluyorsun? Havan kime? Kim olduğunu zannediyorsun?’ diyor. Sidar da ‘Abi özür dilerim. Görmemişim’ diyor.

Geyik, küfür ve hakaretlerde bulunmaya devam edince, Sidar, ‘Bırak yolumuza gidelim’ diyor ve aracına biniyor. Geyik, kapısı daha açık olan ve şoför koltuğunda oturan Sidar’ı yumruklamaya başlıyor. Sidar dışarıya da çıkamıyor. Kendini, ayaklarıyla korumaya çalışıyor. O sırada Geyik, silahının kabzasıyla, Sidar’ın kafasına, yüzüne ve omzuna da vuruyor. Sidar’ın arkadaşları, Geyik’i tutmaya çalışsa da durmuyor. Ardından Sidar’a bir el ateş açıyor ve Sidar başından vuruluyor. Şoför koltuğundan yan koltuğa düşen Sidar olay yerinde hayatını kaybediyor.

Geyik, M.A. ile İ.H.K.’ye de silah çekiyor ama silah tutukluk yapıyor. Böyle olunca İ.H.K. hemen kaçıyor. Geyik, M.A.’yı tutarken, diğer yandan da silahını düzeltiyor. Silah düzelmeyince, M.A. da son anda Geyik’in elinden sıyrılıp kaçıyor. Anladığımız kadarıyla delil bırakmak istemediği için onları da öldürmek istiyor. Çünkü o caddede bilinen pek bir kamera yok. Katil zanlı ve yanındaki A.Ş. Mercedes markalı beyaz renkli arabalarına binip olay yerinden uzaklaşıyorlar.”

/
Siverek’te oto sanayide oto parça alım satımıyla ilgilenen Sidar Uygurlar (ortadaki), 9 kardeşli bir ailenin 6. çocuğuydu. Bahar, Sidar ve yeğenleri.

CİNAYET ANININ KAMERA KAYDI BULUNDU

Sidar’ın vurulduğu anı gösteren kamera kaydını bir esnafın güvenlik kamerasından bulduklarını söyleyen Bahar Uygurlar, “Bu anlattıklarımın hepsi kamera kaydında net bir şekilde görülüyor. Orada MOBESE kameraları yoktu, ama bir esnafın kamerasından biz bulduk ve sosyal medyada yayınladık. Ne kardeşim ne sülalemiz bu adamı tanımıyor. Geyik ailesini biliyoruz ama şahsen tanışmıyoruz. Bu adam sürekli hapse girip çıkan biri. 6-7 ay önce çıkmış zaten. Ben gündüz yatıyorum, gece insan avına çıkıyorum diyerek gezdiği iddia ediliyor.” ifadelerini kullandı.

  #sidar#sidarınkatilinerede
Emniyet katil ile kirli iş birliği içerisinde!Emniyet uyuşturucu kaçaksını çıkart ortaya!! @LeventUzumcu @barisatay @MSTanrikulu @MehmetBerkErgin @sefa_said @tinercimayki @fehimtastekin @TaylanKulacogIu @baydemirosman https://t.co/DH9MWESl8x https://t.co/bti3DO7sKP — Bahar Baran Uygurlar (@BaranUygurlar) May 7, 2020

SİVEREK’TE BU TÜR OLAYLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Uygurlar şöyle devam etti: “Birçok kişiyi öldürmüş. Aslında bunlar üç kardeş. Belli başlı insanların pis işlerini yaptığı iddia ediliyor. Bir gardiyanı da öldürdüğü söyleniyor. Ama Maalesef Siverek’te her zaman olduğu gibi olay örtbas edildi. Tehdit alıyoruz. Bize destek olan herkese ulaşıp tehdit ediliyorlar. Katili saklıyorlar. Sidar’ın arkadaşları katili, kullandığı arabadan ve fotoğrafından teşhis etti. Kullandığı Mercedes Siverek’te bilinen bir arabaymış. Öylelikle Yılmaz Geyik olduğu ortaya çıkıyor. Herkes katili biliyor ama kimse hiçbir şekilde ses etmiyor. Bu adamın yaptığı kapatılıyor. Bunun gibi adamlar Siverek’te çok.”

5 SUÇTAN SABIKASI BULUNUYOR

Yılmaz Geyik’in aracının olaydan 5 gün sonra kendilerinin bulduğunu belirten Bahar Uygurlar, “Güya tüm ekipler bu adamı arıyor ama yola terk edilen aracını bulamıyor. Polisin kolayca bulması gerekmiyor mu? Onu bile bulmadılar. Biz bulduk, polise haber verdik. Bu nasıl bir aramaktır. Polis işini gerçek anlamda yapmadı. Biz sesimizi duyurmaya çalışınca tehdit ediliyoruz. İftiradan soruşturma açılacağını bile söylediler.”

“ADALET İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) de yazı yazdıklarını belirten Uygurlar, olayın üstü kapatılmadan kardeşinin katilinin bir an önce bulunmasını istediklerini vurguladı. Uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere 5 farklı dosyadan suçu olan Geyik için ise adalet istediklerini sözlerine ekledi.




Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 10:55 08.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı