• Turkhane Logo

Karakolda işkence görüntüleri: Dizleri ile basıp kemiklerini kırdılar…

17:25 04 Mart 2024 Pazartesi
Karakolda işkence görüntüleri: Dizleri ile basıp kemiklerini kırdılar…





Niğde Ulukışla Emniyet Müdürlüğü’nde, elleri arkadan kelepçeli bir vatandaşa, yere düşürüldükten sonra polisler tarafından uygulanan işkencenin kamera kaydı görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşın 2 kemiğinin kırıldığı öğrenildi.



Niğde Ulukışla Emniyet Müdürlüğü’nde bağlı karakolda polis tarafından gözaltına alınan kişiye uygulanan işkencenin görüntüleri yayınla ndı



Sözcü’de yer alan habere göre; Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yaşayan A.İ. ve Ö.Ö., 9 Temmuz 2023’te alkol alıp gece saat 2’de İsmet İnönü Caddesi’ni bariyerlerle trafiğe kapattı. Müdahale için gelen polislere direndiler.



ÜZERİNE DİZİYLE BASTI



İki şüpheli Ulukışla Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Karakol görüntülerine göre Başpolis R.U., A.İ.’yi bekleme odasındaki koltuklara iteliyor. Elleri arkadan kelepçeli haldeki A.İ., sehpa ile koltukların arasındaki boşluğa düşüyor.



R.U., A.İ.’nin üzerine diziyle basıyor. Ardından R.U. ve Komiser Yardımcısı M.K., A.İ.’nin sırtına ve başına eliyle defalarca vuruyor. Yediği dayağa öfkelenen A.İ., başıyla sehpayı dövüyor.



İKİ KEMĞİ KIRILDI



İki kemiği kırılan A.İ., ifadesinde, yolu kapattıktan sonra caddeye gelen Komiser Yardımcısı M.K.’nin küfrettiğini ileri sürdü. Karşılık vermediği halde M.K. ve R.U.’nun kendisine vurduklarını belirtti.



POLİS: AYAĞIMI ISIRDI



Şüpheli polisler ise A.İ.’nin küfredip tekme attığını ileri sürdü. Hatta M.K., “A.İ. ayağımı ısırdı” diye ifade verdi. İki polis A.İ.’yi kontrol altına almak için orantılı güç kullandıklarını iddia etti.



İki polise nitelikli yaralama ve hakaretten, A.İ.’ye ise direnme, ulaşım araçlarını alıkoyma, kamu malına zarar vermeye teşebbüs ve hakaretten dava açıldı.

Son güncelleme: 17:25 04.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı