• Turkhane Logo

Karadeniz'i sel vurdu: Kastamonu'da HES patladı, bir kişi hayatını kaybetti

Kuvvetli sağanak yağışın etkili olduğu Karadeniz'de birçok ilde sel felaketi yaşandı.

17:38 11 Ağustos 2021 Çarşamba
Karadeniz'i sel vurdu: Kastamonu'da HES patladı, bir kişi hayatını kaybetti
Kuvvetli sağanak yağışın etkili olduğu Karadeniz'de birçok ilde sel felaketi yaşandı.


Bartında meydana gelen sel ve heyelan sırasında bir kişi kaybolurken, Sinopta sel suları bazı binaları bastı ve istinat duvarı yıkıldı. Karabükte de sel suları baskınlara neden olurken, Kastamonuda Ezine çayı üzerindeki HES barajı patladı, bir kişi hayatını kaybetti

Meteoroloji, olası sel baskınları ile ilgili uyarılarda bulunurken, sel ve toprak kaymaları Sinop, Karabük, Bartın ve Kastamonuda etkili oldu.


Bartında sağanak, Ulus ilçesi ile ilçeye bağlı Kumluca ve Apdipaşa beldesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu Yenihan mevkisinde yol çöktü, bir araç sel sularına kapıldı. Araçtaki iki kişiyi AFAD ve yurttaşlar kurtardı.

Öte yandan evlerde mahsur kalan 20 kişi karayolları ve belediye iş makineleriyle kurtarıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartında meydana gelen sel felaketi hakkında, Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur. Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır. Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Arama kurtarma çalışmaları için çevre illerden de takviye ekipler sevk edilmiştir. Gelişmeleri AFAD’dan takip ediyoruz. Geçmiş olsun ifadelerini kullandı.
  Bartın Kumluca Beldesi ve çevresinde aşırı yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar meydana gelmiş, bir vatandaşımız kaybolmuştur.
Sinop Ayancık ilçemizde de aşırı yağışlar sele dönüşmüş ve bazı binaları su basmıştır.
Valilerimiz başkanlığında gerekli müdahaleler yapılmaktadır. — İsmail ÇATAKLI (@ismailcatakli) August 11, 2021  
Bartın Valisi Sinan Güner sel felaketi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Servis yoluyla ulaşımı sağlamış olduk. (Bartın-Karabük yolu Yenihan mevkisi) Dere yatağında evler vardı oradaki insanları kurtardık. Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı onları kurtardık. Kumluca beldesine bağlı Akören Söküler köyünde bütün köprüler yıkılmış servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz. Ulusun Zafer köyünde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliğinden destek istedik o taraftan gelinebilecek yollardan onlar gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar.
  Sinopta sel: Ayancık Çayı taştı

Sinopta etkili olan sağanak yağış Ayancık ilçesini vurdu. Ayancık Çayı taştı, araçlar sel sularında sürüklendi. pic.twitter.com/wps9dvDi3f — EHA MEDYA (@eha_medya) August 11, 2021
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine çayı üzerine bulunan HES barajı patladı. Evlerin sular altında kalması sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Elektrik hatlarının kesildiği ilçede mahsur kalanları kurtarmak için çalışma başlatıldı.

HES barajının patladığı ve sel sularının vurduğu ilçeye ulaşım sağlayan yolların kapandığı, mahsur kalanların kurtarılması için ise çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Jandarma ekiplerinin ilçeye giren yolları kapatarak geçişleri engellediği öğrenildi.
  #Kastamonu’nun, #Bozkurt ilçesinde HES barajının patladığı ve ilçenin sel sularına teslim olduğu bildirildi. pic.twitter.com/FcDWHcVazx — Havadis (@havadisgazete) August 11, 2021
  Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Ezine çayı üzerindeki HES barajı aşırı yağmur sonrası patladı. İlçe sular altında kaldı. Barajın patlamasıyla oluşan sel felaketinde 1 kişi kayboldu. İlçede elektrikler kesildi.#KastamonuSel pic.twitter.com/5DTJWgt19D — Yeni Demokrasi (@Ydemokrasi11) August 11, 2021  

Son güncelleme: 17:38 11.08.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı