• Turkhane Logo

Kapatılan Zaman gazetesi çalışanı Beytullah Demir için tahliye kararı

KHK ile kapatılan Zaman gazetesinin reklam departmanı eski yöneticilerinden Beytullah Demir tahliye edildi.

16:26 05 Aralık 2018 Çarşamba
Kapatılan Zaman gazetesi çalışanı Beytullah Demir için tahliye kararı
KHK ile kapatılan Zaman gazetesinin reklam departmanı eski yöneticilerinden Beytullah Demir tahliye edildi.

KHK ile kapatılan Zaman gazetesinin reklam departmanı eski yöneticilerinden Beytullah Demir için tahliye kararı çıktı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararı bozup İstinaf Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderdi. Kartal Adliyesi’nde bugün duruşmada İstinaf Mahkemesi Demir için tahliye kararı verdi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Beyza Betül Demir, “Babam yargıtay kararı ile tahliye oldu. İçimizdeki sevinci mutluluğu kelimelerle asla anlatamam. Allah herkese nasip etsin kimse umudunu kaybetmesin kimse. İçerde veya mağdur olmuş masum bir kişi kalsa da, bu hukuksuzluklar bitene kadar mücadelemiz devam edecek” açıklaması yaptı ve şunları söyledi: “Her şeyin bir zamanı var. Kimse ümidini kaybetmesin. hiç ama hiç beklemiyorum bugün babamı alabileceğimizi. ‘Allahım sen her şeyin hayırlısını bilirsin yarın bize hayırlı olanı nasip et’ diye dua ettim. Hayırlısı buymuş. Çok şükür. Dualarınızı ümidinizi hiç kaybetmeyin.”



/

Demir, geçtiğimiz hafta Kronos’un “Cezaevinde doğum günü: Kekten pasta, çubuk krakerden mum” haberiyle gündeme gelmişti.

Beytullah Demir küçük kızı Sena’nın 6’ıncı doğum gününü cezaevinde açık görüşte kutladı.

7.5 yıl hapis cezası verilen ve 21 aydır Silivri Cezaevi’nde tutulan Beytullah Demir ve ailesinin yaşadıklarını üniversite öğrencisi kızı Beyza Betül Demir kişisel blogunda anlattı.

“Tarihe bir not. 24.10.18/ Silivri 9 no’lu cezaevi kardeşimin doğum günü açık görüşe denk geldi. Babasıyla kutlayacağı için mutluluktan havalara uçtu. Bu da pastamız ve kendisi” notuyla ve ‘Zulümler içinde mutluluklar…’ başlığı ile yayımladığı yazıda Demir şunları yazdı:

“En küçük kız kardeşim 6 yaşına girdi. Babasıyla birlikte.. Yasaklarla, kurallarla dolu bir yerde. Cezaevinin açık görüş salonunda. Bu artık çok normal geliyor herkese. Duygusal bir olay da değil bir çok kişiye göre. Çünkü, onlar orada. Zerre kadar suçları yok. Ama oradalar. Ve biz buna alıştık. Bu hukuksuzluklara alışıyoruz.”

Cezaevi kantininde pasta olmadığı için bisküvi, kurabiye ve keklerle yapılan doğum günü pastasının üzerine mum yerine çubuk kraker yerleştirildi. 4 kişilik Demir ailesinin sevincine bazı akrabaları da tanıklık etti. Açık görüşteki 24 Ekim’deki buluşma anlarını anlatan Beyza Betül Demir, “Kendinizi genç, yetişkin bir insan beyninden çıkarıp, küçük bir çocuğun yerine koyun” diyerek duygu ve özlemlerini şöyle kaleme aldı:

“Babanız bir anda yok oluyor. Sabahları beraber kahvaltı yaptığınız babanız artık evde değil. Babam nerede? Babam neden gelmiyor? diye soruyorsunuz. Ama unutmayın 6 yaşındasınız. Hapis nedir biliyorsunuz. Hapse neden girilir biliyorsunuz.

Size hiçbir şey belli etmiyorlar. Yalan gülümsemeler var gözlerinde herkesin. Baban askerlik yapıyor diyorlar. ‘Baban çok güçlü bir kahraman’. Buna öyle içten inanıyorsunuz ki.. Biriyle gurur duymak nedir artık biliyorsunuz. ‘Neden bazen kapalı görüş bazen açık görüş yapıyoruz?’ diye soruyorsunuz. ‘Dışardaki insanlar hasta olabilir onlara hastalık bulaşmaması için’ diyorlar. Küçücük bir bedeni kandırıyorlar. Ama sizin masum kalbiniz her şeyi hissediyor.

Gerçekler ne kadar acı değil mi?

Baban hapiste ama hiçbir suçu yok desek kim bilir neler soracak.. Ve biz bu kirli dünyayı ona anlatamayacağız.

Bir çocuk doğum günü olduğuna değil, doğum gününün açık görüş günü olmasına sevindi.

Kurabiyelerle, keklerle harika bir pasta yaptık.

Üstündeki çubuk krakeri üfledi.

Ve zulümler içinde mutlu olmak nedir işte en iyi onlar biliyor.

Küçücük çocuklar biliyor…”

BAYRAMDA MEKTUP…

Beytullah Demir, Kurban Bayramı münasebetiyle de kızına mektup yazmıştı. Mektubunda Demir, “Ben eve döndüğümde seninle birlikte en büyük parka gideriz, lunaparka da ikimiz beraber gideriz. Seni çok seviyorum, çok özledim. Beni yine ziyarete gelirsen sevinirim. Sen benim tatlı, çok güzel ve çok sevdiğim kızımsın, inşallah sen de büyüyüp ablan gibi çok güzel ve akıllı bir abla olacaksın. Seni çok seven baban.” ifadeleriyle kızına ve ailesine olan özlemini dile getirmişti.
 

Son güncelleme: 16:26 05.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı