• Turkhane Logo

Kanun Hükmü’ne sansüre tepki! Jüriden sonra yönetmenler de Altın Portakal’dan çekildi

18:00 27 Eylül 2023 Çarşamba
Kanun Hükmü’ne sansüre tepki! Jüriden sonra yönetmenler de Altın Portakal’dan çekildi





Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın baskısı sonucu CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ve festival yönetimi tarafından ‘Kanun Hükmü’ belgesel filminin Altın Portakal Film Festivali’nin seçkisinden çıkarılmasına tepki gösteren yönetmenler filmlerini çekmeye karar verdi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel kategorisine yer alan ‘Kanun Hükmü’ filmi, belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiasıyla festivalden çıkarıldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel kategorisine yer alan ‘Kanun Hükmü’ filmi, belgeseldeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle festivalden çıkarıldı.



Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin yönetmenleri ve yapımcıları filmlerini programdan çekme kararı aldı.



Kararla ilgili açıklama şöyle:



“60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kisa Metraj Film Yarışması’nda yer alan filmlerin yönetmenleri ve yapımcıları olarak aşağıda imzası bulunan bizler, “Kanun Hükmü” filminin yarışma programından çıkartılmasını, sanatsal ifade özgürlüğüne açık bir tehdit olarak görüyoruz. Özü itibariyle topluma ait olan festivallerin sansüre boyun eğmesinin kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. “Kanun Hükmü” filmi, Ulusal Belgesel Yarışması’ndaki yerini alana dek, filmlerimizle festivalde yer almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Son güncelleme: 18:00 27.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı