• Turkhane Logo

Kanser hastası mahpus Ahmet Zeki Özkan'ın kızı sordu: 'Çile bitmedi mi?

Cezaevinde tutulan 4. evre kanser hastası olan Ahmet Zeki Özkan’ın, ‘rapor’ için Antalya’dan İstanbul’a nakledileceği öğrenildi.

23:27 01 Nisan 2022 Cuma
Kanser hastası mahpus Ahmet Zeki Özkan'ın kızı sordu: 'Çile bitmedi mi?
Cezaevinde tutulan 4. evre kanser hastası olan Ahmet Zeki Özkan’ın, ‘rapor’ için Antalya’dan İstanbul’a nakledileceği öğrenildi.


KaranlıktakiAydınlıkün aktardığına göre, Ahmet Zeki Özkanın kızı Merve Özkan, babasının bu yolculuğu kaldıramayacağını söyleyerek, “Doktorlar 1 yıl ömrü kaldığını söylüyor. Bırakın bu adam son günlerini ailesiyle geçirsin. Adalet herkese lazım.” dedi.

Ahmet Zeki Özkan’a 2020 yılının ekim ayında akciğer kanseri teşhisi konulmuştu. Antalya Adli Tıp Kurumu, ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdi. Ancak İstanbul ATK, ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde kalabileceğine’ karar verdi.


Hizmet Hareketi davaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 65 yaşındaki yüksek makine mühendisi Ahmet Zeki Özkan, Yargıtay’ın onama kararından sonra şubat ayında tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Kızı Merve Özkan, konuyla ilgili videolu paylaşımında, “Babam kanser hastası. Ellerinde ve ayaklarında yaralar var. Bulaşıklarını, çamaşırlarını bile yıkayamıyor. Tedavisi için acilen tahliye edilmesini, infazının ertelenmesini istiyoruz. Babam bu millet için çalışmış, didinmiş bir insan. Bu adam bir yere kaçmıyor. Yıllardır evinde. Hapisten çıktı yine evinde kaldı. Evimiz yurdumuz belli. Doktorlar bir yıl ömrün kaldı dedi. Bırakın son günlerini ailesiyle yaşasın. Lütfen babamın infazını erteleyin.” ifadelerini kullandı.

Merve Özkan’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar ise şöyle:

-Yetkililere sesleniyorum; hayat çok kısa, bugün sağlıklı olabiliriz, yarına çıkma garantimiz yok. Hasta tutukların cezaevlerinde kalması ne insani ne hukuki hiçbir açıklaması yok! Bu dünyanın hiçbir yerinde yok! Babamı serbest bırakın!

-Bugün babamın telefon görüşmesi vardı, kendisini İstanbul’a götüreceklermiş tekrardan İstanbul Adli Tıp babamı görecek! Antalya’dan İstanbul’a zor şartlarda gidecek kendisi! Bu adam Kanser hastası! Çile bitmedi mi?

-Babam 9 Şubat’tan beri tutuklu, doktorlar kendisinin bir yıl ömrü kaldığını söylüyor. Bu adam bir yere kaçmıyor. Kendisi 2016 yılından beri Türkiye’de, evinde, bırakın tedavisini evinde devam etsin!

-Adalet elbet bir gün gelecek ve adalet herkese lazım! Hasta tutukluların bu şartlar altında cezaevlerinde kalması hukuka aykırı!

AhmetZekiÖzkana TahliyeŞart etiketiyle sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı.

Son güncelleme: 23:27 01.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı