• Turkhane Logo

Kanser hastası Ahmet tedavi olmak için annesiyle Almanya’ya gidemiyor

Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’e yeniden yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Karar, insanlar hakları savunucuların kızdırdı, tepkilere neden oldu.

15:47 18 Şubat 2020 Salı
Kanser hastası Ahmet tedavi olmak için annesiyle Almanya’ya gidemiyor
Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’e yeniden yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Karar, insanlar hakları savunucuların kızdırdı, tepkilere neden oldu.



 Kemik kanseri Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı ile ilgili yeni bir gelişme oldu. Hakkında soruşturma olduğu için yurt dışına çıkması yasak olan Zekiye Ataç’ın yasağını Mersin Mahkemesi dün kaldırmıştı. Karar bozuldu ve Ataç’a yeniden çıkış yasağı getirildi.

MUTLULUĞU ÇOK GÖRDÜLER


Haberi insan hakları aktivisti Natali Avazyan duyurdu. Avazyan, “Böyle saçmalık olmaz. Daha önce Mersin mahkemesinin kaldırmış olduğu yurtdışı yasağı mahkemece bozulmuş. Ahmet annesiyle tedaviye gidemiyor. Kara efemin haberi yok. @Zekiye_Atac kahroldu. Ahmet’i kurtaralım. Lütfen ses verin. @adalet_bakanlik @AdanaBarosu @yurdagul_faruk” dedi.  Avazyan, “Mutluluğu çok gördüler Kara Efeme, bizlere 24 saat sürmedi.” ifadelerini kullandı.

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu da karara tepki gösterdi. Gergerlioğlu “Bu nasıl saçmalık ya..! 2 günlük sevinci mi çok gördünüz Ahmet’e, annesine, babasına, hepimize..!? Ya size çocuk hasta diyoruz, zaman az diyoruz, insaf,vicdan, merhamet diyoruz ..! Bu yanlıştan dönün, yeter artık!” diye yazdı.
  Böyle saçmalık olmaz. Daha önce Mersin mahkemesinin kaldırmış olduğu yurtdışı yasağı mahkemece bozulmuş. Ahmet annesiyle tedaviye gidemiyor. Kara efemin haberi yok. @Zekiye_Atac kahroldu. Ahmet’i kurtaralım. Lütfen ses verin. @adalet_bakanlik @AdanaBarosu@yurdagul_faruk pic.twitter.com/6BqNMYlOaR — Arlet Natali AVAZYAN (@NataliAVAZYAN) February 18, 2020
Bir buçuk yıldır kemik kanseriyle mücadele eden 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı dün kaldırılmıştı. Ahmet, ikinci kemoterapiyi almak için Almanya Köln’deki Immun Onkologisches Zentrum’a annesiyle birlikte gidebilecekti.

Son güncelleme: 15:47 18.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı