• Turkhane Logo

Kanal İstanbul'dan arazi almışlardı: İmarın önü de açıldı

Kanal İstanbul'un inşa edileceği güzergah boyunca arazi alan bazı Katarlı ve Kuveytlilere talih şimdiden güldü.

09:52 01 Ocak 2020 Çarşamba
Kanal İstanbul'dan arazi almışlardı: İmarın önü de açıldı
Kanal İstanbul'un inşa edileceği güzergah boyunca arazi alan bazı Katarlı ve Kuveytlilere talih şimdiden güldü.



Kanal İstanbulun etrafına kurulacak şehrin adı Yenişehir olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üst ölçekli plana işlendi.

Planla birlikte Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası yok olacak. 


Yanı sıra, Katar Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife Al Saninin annesi Şeyha Moza ile Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusefin, hat güzergahında aldığı arazilere de imar yolu açılmış oldu.

Bakanlığın, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan giriştiği değişimle, 1/100 bin ölçekli Çevre Planı değiştirildi. 

Yenişehir olarak nitelendirilen projeye 10 ilçe dahil edildi:

Arnavutköy, Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar, Eyüp, Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Esenler, Sultangazi.

Söz konusu Çevre Düzeni Planı, 2009 yılında kabul edilmiş ve Meskun alanlar, gelişme alanı, eğitim bilişim ve teknoloji alanı, askeri alanlar, kentsel ve bölgesel ölçekte yeşil ve spor alanı, üniversite alanı, tarımsal niteliği korunacak alan, mera alanları, orman alanları, gelişimi ve yoğunluğu denetim altında tutulacak alanlar, kıyı rehabilite alanı, plaj kumsal ve kıyı alanı, baraj ve gölet alanları şeklinde tasniflenmişti.

Cumhuriyet Gazetesinden Hazal Ocakın haberine göre, yeni planda Sazlıdere Baraj Gölü ve su havzası iptal edilerek imara açılıyor.

Arap iş insanlarının arazileri de böylece tarla vasfından çıkmış oluyor.

Şeyha Moza, Arnavutköy Baklalı Köyünde 44 dönüm arazi satın almıştı. Yeni planla birlikte arazi tarla vasfından çıkarak sağlık turizmi alanına kaydırılıyor.

Yani araziye özel hastane ve konaklama merkezleri yapılabilecek.

Habere göre, Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın Arnavutköy Yassıören köyünde “tarla” vasfında 53 bin 878 metrekare arazi ise yeni plana göre bir kısmı konut, bir kısmı da yeşil alanda kalıyor. 

Son güncelleme: 09:52 01.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı