• Turkhane Logo

Kanal İstanbul tartışması büyüyor: Tayyip Erdoğan ‘bırakmıyor’ İmamoğlu ‘yaptırmıyor’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu’nun Kanal İstanbul tartışması sürüyor. Erdoğan, “Şehri mahalli yönetime bırakamayız” dedi. İmamoğlu, “Beni değil bilim dünyasını ikna edin” cevabı verdi.

23:25 18 Ocak 2020 Cumartesi
Kanal İstanbul tartışması büyüyor: Tayyip Erdoğan ‘bırakmıyor’ İmamoğlu ‘yaptırmıyor’
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı İmamoğlu’nun Kanal İstanbul tartışması sürüyor. Erdoğan, “Şehri mahalli yönetime bırakamayız” dedi. İmamoğlu, “Beni değil bilim dünyasını ikna edin” cevabı verdi.



Boğaz’a alternatif deniz yolu yapma amaçlı sunulan Kanal İstanbul projesi üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu atışması devam ediyor.

ÇED RAPORUNA YAPILAN İTİRAZLAR YOK SAYILIYOR


İyi Partinin organize ettiği ‘Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler’ başlıklı panelde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “ÇED Raporu’na yapılan itirazlar yok sayılıyor. Rapor onaylanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ikna etmenize gerek yok. Bilim dünyasını ikna etmeniz yeterli” dedi.

DÖNÜŞÜ OLMAYAN İHANETE KALKIŞMAYIN

Projeye isyan ettiğini ve bunun mutlaka engellenmesi gerektiğini söyleyen İBB Başkanı, Ankara’daki yetkililere de çağrıda bulunup “Bu eşsiz şehre geri dönüşü olmayan bir ihanete kalkışmayın. Şehre, bu büyük kötülüğü yapmanıza fırsat tanımayacağız” diye konuştu.

30 MİLYONMETREKARE ARSA HAREKETİ İDDİASI YALANLANMADI

İktidar temsilcilerinin proje güzergahında arsa hareketi olmadığını söylediğini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, kendisi ’30 milyon metrekare arsa hareketi var’ demesine rağmen yalanlanmadığını vurguladı.

KİMİN HANGİ PARTİYE OY VERDİĞİNİ GÖSTEREN MEKANİZMAMIZ YOK

“Sayın Cumhurbaşkanı dün ‘Kimin oradan arsa alıp almadığı bizi ilgilendirmez’ dedi. Ötesi  ‘CHP’liler oradan arsa alıyor’ diye ihbarda bulundu. Olabilir. Biz ‘arsa hareketi yapılıyor’ dedik. Elimizdeki tapu verileri, satın alanların veya şirketlerin hangi partiye oy verdiğini gösteren mekanizmaya sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

PROJELER MAHALLİ İDAREYE BIRAKILAMAYACAK KADAR BÜYÜK

Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı törende isim vermeden Ekrem İmamoğlu’nu eleştirip “İstanbul’un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar hayatidir, büyüktür” çıkışını yaptı.

BİZİM AÇIMIZDAN TARTIŞILACAK BİR ŞEY YOK

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ilk kaynak töreninde konuşan Erdoğan, Kanal İstanbul projesini şu sözlerle savundu, “Bizim açımızdan ortada tartışılacak bir şey yok. Kalkmışlar hâlâ Montrö diyorlar. Kanal İstanbul’a karşı çıkanların hiçbirinin projenin ne olduğu konusunda en küçük fikirleri olmadığından eminiz.”

MALİYET 125 DEĞİL 75 MİLYAR LİRA

Proje çalışmalarında 200’ün üzerinde bilim insanının yer aldığını dile getiren Erdoğan, Kanal İstanbul’un maliyetinin 125 değil 75 milyar lira olduğunu söyledi.

SADECE 500 BİN KİŞİLİK KONUT ALANI OLACAK SÖZÜ

İmara ilişkin de şunları aktardı, “Kanal etrafında büyük bölümü kentsel dönüşüm çerçevesinde sadece 500 bin kişilik konut alanına izin verilecek.”

Son güncelleme: 23:25 18.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı